Yvonne van der Weijden gehuldigd voor 400e wedstrijd

Yvonne van der Weijden is zaterdag gehuldigd omdat zij haar 400e wedstrijd speelde voor DoCoS.

Leiden, 30 april 2016 – Yvonne van der Weijden is, voor aanvang van de laatste competitie wedstrijd dit seizoen, gehuldigd omdat zij haar 400e officiële wedstrijd voor DoCoS heeft gespeeld. De speelster van DoCoS Vrouwen 2 werd voor het duel tegen Rijnburgse Boys Vrouwen 2 toegesproken, kreeg bloemen en een herinneringsschaal.

Yvonne van der Weijden (5 mei 1989) speelde haar eerste officiële wedstrijd voor DoCoS in augustus 1998 en zij is aan haar achttiende seizoen bezig voor DoCoS. In die achttien seizoenen miste Yvonne 47 wedstrijden, deels door werkzaamheden voor “Stichting Logeerplezier” (vakantiehuisvesting en logeeropvang voor gehandicapte kinderen en hun gezin) en deels door enkele blessures. Doordat zij regelmatig heeft ingevallen in andere teams heeft zij haar 400e wedstrijd in hetzelfde seizoen behaald als haar tweelingzus die deze mijlpaal in december 2015 bereikte.

(lees verder na de foto)

Yvonne scoorde in haar 400 wedstrijden voor DoCoS 71 doelpunten, een respectabel aantal voor een verdediger. Zij is dan ook specialist in het nemen van corners (waaruit zij met regelmaat scoort), vrij trappen en afstandsschoten. De voorstopper werd in de jeugd twee keer kampioen en bij de senioren werd er eenmaal gepromoveerd.

De 400e wedstrijd van Yvonne van der Weijden eindigde zaterdag in een overwinning van 0-5 voor DoCoS Vrouwen 2. Of dit team de competitie afsluit als nummer 3 of 4 in de eindstand is afhankelijk van het resultaat van de laatste wedstrijden van Lugdunum Vrouwen 2.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq