Zaterdag: Bekerderby Lugdunum - DoCoS

DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij stadgenoot Lugdunum. Inzet van dit bekerduel is een plek in de vierde bekerronde van de strijd om de districtsbeker van de KNVB West II.

LEIDEN, 19 november 2015 – Een heuse stadsderby is het affiche in de strijd in de derde bekerronde tussen DoCoS en Lugdunum. Zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij de stadgenoot in de Kikkerpolder waartegen eerder dit seizoen in de competitie de enige nederlaag werd geleden. Inzet is een plaats in de 4e bekerronde, een thuisduel tegen de winnaar van de ontmoeting tussen SVS uit Capelle en HOVDJSCR uit Rotterdam.

Lugdunum-DoCoS, de bekerconfrontatie tussen beide Leidse zaterdag derde klassers, is de kraker van de week in het Leidse voetbal. Als er zaterdag om half drie op het veld van Lugdunum wordt afgetrapt, start er een wedstrijd tussen twee ploegen die allebei stevige ambitie in de competitie. DoCoS staat in de competitie op een gedeelde tweede plaats, Lugdunum staat vijfde. DoCoS verloor dit seizoen een officiele wedstrijd: thuis tegen Lugdunum ging DoCoS in de laatste minuut ten onder met 2-3 na een 2-0 voorsprong. Grote man bij Lugdunum was ex-prof Tim de Cler, die toen drie keer scoorde.

In de beker heeft DoCoS zich op overtuigende wijze voor de derde ronde geplaatst. In de groepsfase rekende DoCoS af met Kickers ’69 (5-1), WVC (5-1) en Sportief (3-0). In de tweede ronde walste DoCoS over de Haagse vierdeklasser WIK heen: 9-0. Lugdunum had meer moeite om de derde ronde te bereiken, maar toonde zich een ware cupfighter. In de groepsfase speelde Lugdunum met 1-1 gelijk tegen het sterke Teylingen. Op doelsaldo ging Lugdunum door naar de tweede ronde, dankzij monsterscores tegen UDO (13-0) en Leidsche Boys (13-1). In de tweede ronde maakte Lugdunum er tegen Graaf Willem VAC een bekerthriller van, die in de slotfase eindigde op 3-3 waarna Lugdunum de strafschoppen beter nam dan de gasten uit Wassenaar.

De winnaar van Lugdunum-DoCoS speelt tegen de winnaar van SVS – HOVDJSCR, die hun bekerduel zaterdag om 17 uur beginnen in Capelle.

Het bekerduel tussen Lugdunum en DoCoS begint zaterdag om 14.30 uur in het sportpark van Lugdunum in de Kikkerpolder in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq