Zaterdag: internationaal Onder-8-toernooi bij DoCoS

Het nieuwe jeugdvoetbalseizoen van DoCoS start zaterdag 31 augustus met een internationaal Onder-8-toernooi met ploegen uit Nederland, België, Duitsland en Engeland. De twee DoCoS-teams spelen tegen Ajax en Feijenoord!

LEIDEN, 28 augustus 2019 – DoCoS, de grootste jeugdvoetbalvereniging van Leiden, is zaterdag 31 augustus de gastheer voor een uniek toernooi: een internationaal voetbaltoernooi voor voetballertjes van 8 jaar en jonger met deelnemende ploegen uit Nederland, België, Duitsland en Engeland, waaronder Ajax en Feijenoord!

Zestien deelnemers telt het Tournify Ultimate Football Tournament U8 dat zaterdag bij DoCoS wordt gehouden, waaronder dus de allerjongste talenten van bijna alle profclubs die teams in deze leeftijd hebben: Ajax, Feijenoord, Excelsior, Sparta en FC Utrecht. Alleen Vitesse ontbreekt.

Twee DoCoS-teams

DoCoS neemt zelf met twee teams deel aan dit toernooi voor de jongste en kleinste voetballertjes. DoCoS A is ingedeeld in een groep met Feijenoord uit Rotterdam, het Belgische KV Mechelen, Excelsior ook uit Rotterdam en Pancratius. Hoogtepunt voor de talentjes uit dit DoCoS-team wordt ongetwijfeld de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van het roemruchte en voormalige Europa Cup-winnaar Feijenoord.

De voetballertjes van DoCoS B dromen van de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ajax uit Amsterdam, de viervoudig Europa Cup-winnaar en de voormalige club van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. Dit tweede DoCoS-team speelt ook tegen Excelsior en treft verder de leeftijdsgenoten van Turu uit het Duitse Düsseldorf en VVC.

De twee andere groepen tellen ook vijf deelnemende teams zodat er in totaal zaterdag twintig Onder 8 jaar-pupillenteams op de velden van DoCoS in actie komen. De ene poule bestaat uit de volgende teams: KRC Genk, FC Utrecht, het Duitse Wattenscheid 09, CFA en FC Aalsmeer. De Belgische profclub uit Genk staat bij onze zuiderburen bekend als de profclub met de beste jeugdopleiding. De andere poule bestaat uit het Engelse Derby County, Sparta uit Rotterdam, FC Pesch, UFA en Zwanenburg.

Aftrap 11 uur

Het internationale jeugdvoetbaltoernooi bij DoCoS begint zaterdag om 11 uur en wordt om 16 uur afgesloten. Wie de talenten van het internationale voetbal voor de komende jaren aan het werk wil zien, is zaterdag van harte welkom rondom de velden van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden.

Poule-indeling

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq