Zege ontglipt DoCoS in slotfase

De slotfase is opnieuw beslissend geweest. Tegen Kagia leek DoCoS de winst binnen te halen, maar een penalty besliste anders: 2-2.

LEIDEN, 26 september 2015 – DoCoS is er niet in geslaagd zijn tweede thuiswedstrijd te winnen. Tegen een leuk combinerend Kagia leek DoCoS de winst in de tweede helft naar zich toe te trekken, maar een omstreden strafschop werd door de gasten uit Lissebroek dankbaar met beide handen aangegrepen: 2-2.

DoCoS liet in het duel met Kagia de eerste kans op een doelpunt noteren. Een dubbele 1-2-combinatie van Nils Slingeland leverde een prima kans op, maar Wim de Bolster kon net niet goed bij de bal. Ook een zoevend schot van Melvin Zweinstra had een beter lot verdiend. Daarna nam en mocht Kagia het heft in handen nemen. Vlot en leuk combinerend namen de gasten het initiatief en kwamen tot goede mogelijkheden. Twee keer wist Kagia over links een bres te slaan, maar twee keer eindigde de bal in het zijnet. De derde keer was het raak. Een snelle, vlotte combinatie werd prima afgerond met een schot in de verre hoek: 0-1.

Kagia hield daarna het initiatief maar DoCoS kwam ruim halverwege de eerste helft langszij. Een verre ingooi van Mark Ouwerkerk werd door Chris van Empel goed doorgekopt waarna Melvin van Gent de bal oppikte en op bijzonder fraaie wijze in de bovenhoek knalde: 1-1.

Het spelbeeld bleef daarna ongewijzigd: Kagia dat combinerend de overhand had, maar geen uitgespeelde kansen wist te creëren, DoCoS dat loerde op een snelle doorbraak.

Bordjes verhangen

Na de pauze werden de bordjes op klassieke wijze verhangen. DoCoS ging feller en steviger de duels in met de jonge bezoekers en nam daarmee het heft in handen. Opnieuw een ingooi van Mark Ouwerkerk leidde tot goed aanvalsspel van Chris van Empel en Wim de Bolster dat de Kagia-defensie te machtig was. In een poging de aanval en daarmee de bal alsnog te stoppen, werd de bal door de nummer 2 van de gasten dusdanig van richting veranderd dat de bal in het doel vloog: 2-1. DoCoS kreeg vervolgens prima mogelijkheden de voorsprong uit te breiden met goede acties van Sven Ravensbergen en Chris van Empel, en kansen voor Rob van Noort. Bovendien had de thuisclub pech bij een van zijn hoekschoppen. De bal werd uit een inzet van Danny Maaskant op de lijn door een van de Kagia-verdedigers gekeerd.

De defensie van DoCoS bleef eenvoudig overeind en hoefden geen kansen toe te staan, zelfs niet toen de thuisclub in de slotfase met tien man stond, na de tweede gele kaart voor Van Empel. DoCoS had zelfs de beste kans om de wedstrijd te beslissen want vanaf de rand van het strafschopgebied leek de bal na een prachtig schot van Melvin van Gent de wedstrijd definitief op slot te doen. Helaas voor DoCoS belandde de bal op de paal.

Kagia bleef het proberen, kwam niet verder dan de rand van het strafschopgebied en mocht vlak voor tijd van geluk spreken dat de bal tegen de hand van Mark Ouwerkerk viel. Strafschop luidde het oordeel en die buitenkans grepen de gasten met open armen aan: 2-2.

Terugval naar 8e plaats

DoCoS zakt door het gelijkspel tegen Kagia terug naar de 8e plaats, met 5 punten uit 4 wedstrijden. WDS en Koudekerk (5-2 winst op Lugdunum) gaan DoCoS voorbij. Koploper is CVC Reeuwijk met 10 punten uit 4 wedstrijden. Hekkensluiter met 1 punt is Hazerswoudse Boys dat dinsdag 29 september te gast is in de wegens Drie October vervroegde thuiswedstrijd.

Karakteristieken: DoCoS 2-2 (1-1), 19. Kagia 0-1, 25. Melvin van Gent 1-1, 52. Eigen doelpunt Kagia 2-2, 90. Kagia (penalty) 2-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Mark Ouwerkerk, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Nils Slingeland (46. Rob van Noort), Wim de Bolster (68. Arthur Schiebroek), Melvin Zweinstra, Sven Ravensbergen, Joshua Overvliet, Chris van Empel en Melvin van Gent.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq