'Zorgen over uitblijven extra kunstgras'

De gemeenteraad van Leiden heeft uitgesproken dat DoCoS nog dit jaar een extra kunstgrasveld krijgt, maar voorzitter Jasper van Marwijk is bezorgd of de gemeente zich aan zijn woord houdt.

LEIDEN, 7 januari 2018 – DoCoS heeft een extra kunstgrasveld hard nodig, maar het is nog verre van zeker of de gemeente Leiden het toegezegde nieuwe, extra kunstgrasveld ook dit jaar realiseert. De gemeenteraad van Leiden besliste eind vorig jaar dat er zo’n extra kunstgrasveld bij DoCoS deze zomer moet komen. Maar of de gemeente zich aan zijn woord houdt, is onzeker. Het kan zo maar gebeuren dat het extra kunstgrasveld er toch niet komt, zo vertelde voorzitter Jasper van Marwijk in zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van DoCoS.

De voorzitter van DoCoS blikte in zijn toespraak terug op 2017 en vooruit naar het nieuwe jaar. DoCoS groeide in het afgelopen jaar weer verder en komt met meer dan vijftig teams uit in de diverse voetbalcompetities. Het eerste elftal debuteerde op fraaie wijze in de tweede klasse, er was een prachtige huldigingsdag met vele kampioenen. Daarnaast waren er in 2017 ook succesvolle typische verenigingsactiviteiten zoals de drukbezochte Paas- en Kerstkoppelkaartenavonden. Bovendien waren honderden DoCoS-leden actief in de Taptoe. In het nieuwe jaar zijn er nieuwe bestuursleden nodig, onder meer vanwege het aangekondigde stoppen van penningmeester Ton van Zijp, en vrijwilligers, bijvoorbeeld voor de bardiensten. DoCoS hoort nog tot de weinige verenigingen waar de kantine elke avond open is maar dat kan alleen dankzij de inzet van vrijwilligers die bardiensten willen draaien.

Negen jubilarissen

Een negental jubilarissen zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie gehuldigd omdat zij meer dan 40 jaar lid zijn van DoCoS. Frans van Noort, Hans Thorn, Sjaak van Leeuwen, Jaap Wouters, Joost van Hamersveld, Ton Bodenstaff, Cock van Boheemen en Joop Zirkzee vertelden over de hoogtepunten uit hun DoCoS-leven: kampioenschappen, jeugdtoernooien, het Haring- en Wittebroodtoernooi en niet te vergeten de gezelligheid op de club. Na afloop gingen de negen jubilarissen gezamenlijk op de foto:

Vier jubilarissen die afwezig waren wegens reeds geplande vakanties en andere afspraken worden op een later tijdstip gehuldigd: Raymond Goddijn, Bert van Boheemen, Dick van der Meij en de enige gouden jubilaris Rinus Gravekamp.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq