Belangrijke zege DoCoS op Aarlanderveen

LEIDEN – DoCoS heeft een krappe en verdiende overwinning geboekt tegen de nummer twee Aarlanderveen. Matchwinnaar was Lars de Ridder. Door de winst houdt DoCoS de concurrentie, die strijdt om de nacompetitieplekken te ontlopen, in het vizier. DoCoS blijft twaalfde en de achterstand op de veilige negende plaats is van zeven punten

Een fors gewijzigd DoCoS begon energiek aan het duel tegen Aarlanderveen. DoCoS had de uitwedstrijd in het begin van de competitie met 4-1 verloren en na de nederlaag vorige week in Benthuizen had DoCoS maar één keus: proberen tegen de nummer twee van de ranglijst punten te pakken. DoCoS kreeg via Kenneth Maaskant, bal op de lat uit een hoekschop, en Martijn Guijt in de beginfase al een goede kans om de score te openen en ook op andere momenten mocht DoCoS ruiken aan de openingstreffer.

Schutter

De bezoekers lieten niet zien waarom zij zo hoog op de ranglijst staan geklasseerd; de aanvalsopbouw was vrij eenvoudig: lange halen van de bal naar voren en dan hopen dat de gevaarlijke schutter Kilian Bouwhuis, die goed in de figuurlijke tas zat van DoCoS-verdedigers Kenneth Maaskant en Iljes Amine, wat goeds met de bal zou doen. Na een half uur kreeg Bouwhuis een eerste, goede kans maar doelman Mitchel van Abswoude liet zich niet verrassen.

Penalty

DoCoS nam kort daarna de leiding. In het strafschopgebied had Tygo Groen zich vrijgespeeld, maar de middenvelder werd vervolgens onderuit getikt. De scheidsrechter aarzelde geen moment en besliste strafschop. Lars de Ridder ontfermde zich over de bal en stuurde de Aarlanderveense doelman de verkeerde kant uit: 1-0! Een voorsprong die luid werd bejubeld door de zeventien spelers van de JO8, het DoCoS-jeugdteam van de week.

 

Bibberen

DoCoS haalde ongeschonden de rust maar moest in blessuretijd wel een bibbermoment doorstaan. De bal werd uit een goed indraaiende hoekschop vanaf links door Michael van Voorthuizen getoucheerd waarna de bal over iedereen heen, langs de andere kant van de paal achter het Leidse doel vloog. Die had er ook zo maar in kunnen vallen. De nieuwe hoekschop leverde niets meer op.

Hoekschoppen

DoCoS kreeg in de tweede helft te maken met een Aarlanderveen dat wat meer naar voren probeerde te voetballen, bij vlagen onder leiding van Nouwen zijn kwaliteiten toonde, maar geen echte druk wist te zetten op de Leidse defensie door het gehanteerde lange-halen-voetbal. En als het Leidse doel dan onder druk kwam te staan, vooral bij hoekschoppen, heerste doelman Mitchel van Abswoude in de lucht.

Op de lat

DoCoS probeerde met veel energie en wilskracht een tweede treffer te zoeken. Tien minuten voor tijd leek dat te lukken. Lars de Ridder mocht aan de linkerkant een hoekschop nemen en draaide de bal met een fraaie curve tegen de lat. De bal kwam terug in het veld en waar iedereen dacht dat Martijn Guijt de bal rechtdoor het doel zou inschieten, vloog de bal richting hoekvlag. Gelukkig voor DoCoS werd het geen dure misser want ondanks enkele gevaarlijke hoekschoppen wist Aarlanderveen het Leidse doel niet te vinden.

Twaalfde plek

DoCoS blijft ondanks de zege op Aarlanderveen op de twaalfde plaats, dat evenals de elfde (Altior, vandaag 1-2 nederlaag tegen BSC ’68) en tiende plaats (RVC ’33, vandaag 1-1 tegen nummer zeven Esto) aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent. De achterstand op de veilige negende plek (Zwammerdam) is verkleind van zeven naar vier punten door de eigen winst en de nederlaag van Zwammerdam tegen Koudekerk. De afstand tot de directe degradatieplekken is vergroot naar zeven punten omdat nummer dertien Lugdunum vandaag met 1-0 verloor bij ASC (plek 8), dat op zijn beurt zeven punten voorsprong houdt op DoCoS.

Naar de koploper

DoCoS wacht komende zaterdag een zware opdracht op bezoek bij Koudekerk, de koploper in de derde klasse A. Koudekerk won vandaag de derby bij Zwammerdam met 0-2. Koudekerk, dat dit seizoen vanuit de vierde klasse terugkeerde in de derde klasse, ontpopt zich na de winterstop als de belangrijkste titelkandidaat in de concurrentie met RKDES, BSC ’68, Soccer Boys en Aarlanderveen. Aftrap van het duel aan de Gruttolaan in Koudekerk is zaterdag om 14.30 uur.

Karakteristieken

DoCoS – Aarlanderveen 1-0. 31’ 1-0 (strafschop). Lars de Ridder.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen (84. Ramon van Koppenhagen), Kenneth Maaskant, Iljes Amine (64. Mike Filippo), Jari Remmelzwaal (76. Jesse Dingjan) Tycho Douwes, Quendrim Gashi, Sandjai Gajadien (64. Enno van Wieringen), Tygo Groen (84. Johan van Schie), Lars de Ridder, Martijn Guijt.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq