Over DoCoS

Voetbalvereniging DoCoS (Door Combinatie Sterk) is een van de grootste voetbalverenigingen in Leiden, en is opgericht op 6 augustus 1936.

Sinds 1975 speelt de vereniging op sportpark De Morsch waar het de beschikking heeft over twee kunstgrasvelden, een grasveld en een "klein" kunstgrasveld.

Het clubgebouw mag zonder overdrijving een van de markantste in zijn soort worden genoemd. Geïntegreerd in een viaduct dat bijna net zo oud is als de vereniging zelf ziet het er van buiten weliswaar niet bijzonder fraai, maar toch zeker wel karakteristiek uit.

DoCoS gaat het seizoen 2022/2023 van start met seniorenteams op vrijdag, zaterdag en zondag. Het eerste heren zaterdagteam van DoCoS speelt in de 2e klasse D in het district West II van de KNVB. De juniorenteams, zowel de jongens als de meiden, spelen allen op zaterdag. De eerste juniorenteams spelen bijna allemaal in de hoofdklasse. Blikvangers zijn de JO14-1 en JO15-1. Vorig jaar is de JO14-1 (de huidige JO15-1) opgeklommen van de hoofdklasse naar de  2de divisie. In totaal telt DoCoS ruim 800 leden.

Naast het hoofdbestuur zijn er vele commissies binnen DoCoS om de vereniging draaiend te houden. De jeugdcommissie is binnen DoCoS een belangrijke commissie waar per leeftijdsgroep technische en organisatorische coördinatoren de zaken voor zowel de selectieteams als voor de recreatieve teams zo goed mogelijk proberen te ondersteunen.

DoCoS was een van de eerste verenigingen in Nederland met een kledingplan. Dit plan zorgt er voor dat alle jeugdleden en begeleiding in gesponsorde, goed passende kleding kunnen voetballen en trainen.

DoCoS tribune

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq