Bledder! B-junior Danny van Duyn in “Typisch Leiden”

Feest van herkenning, herinneringen en gezelligheid. Wie alles wil weten over Leiden vandaag en gisteren kan niet zonder het enige echte Leidse bookazine “Typisch Leiden”, geschreven door DoCoS-jeugdtrainer Pieter Smittenaar.

Leiden, 15 december 2015 – Het enige echte Leidse bookazine “Typisch Leiden” is een magazine in boekvorm dat op elke bladzij een verrassing biedt waardoor je meer te weten komt over Leiden. De subtitel feest van herkenning, herinneringen en gezelligheid zegt alles. Bladerend door dit bookazine – “het leest als een boek, het bladert als een magazine” – wordt je op elk moment verrast en leer je over Leiden. Voor Leienaars een uitgave die je niet mag missen, geschreven door de 49-jarige Pieter Smittenaar, trainer van DoCoS MB2, vader van Jade, voetbalster in de MB2, en van Pjotr, doelpuntenmaker in DoCoS A1.

(lees verder na de foto)

“Typisch Leiden” sluit af met een Typisch Leiden Quiz waarvan je de vragen moeiteloos beantwoord als je alles hebt gelezen. Lezen kost geen moeite want elke pagina is met beeld en leuke graphics opgebouwd. Wat vind je zoal in dit leuke, verrassende boek? Uiteraard een Leids woordenboek, maar ook alles over het Station, met foto’s toen en nu, en over de Leidse taal. Bledder is de titel boven een interview met Danny van Duyn, voetballer bij DoCoS vanaf de F-jes en speler van de B3. Hij legt uit wat je allemaal met een bledder kunt.

(lees verder na de foto)

Leiden is een topsportstad. Wil je weten waarom lees Typisch Leiden. Maar net zo goed vind je alles over de Leidse Meesters Jan Lievens, Jan van Goyen en Frans van Mieris, de Oude. De Brommert ontbreekt evenmin, zoals er ook een interview in het magazine staat met wethouder Robert Strijk – “Leiden moet wereldberoemd worden” – en ‘Leids, Leidser, Leidst’ Medium Bep, aan wie het eerste exemplaar van Typisch Leiden dinsdag in Kooyker is aangeboden.

Het Leidse volkslied, geschreven door de bovenste beste cabaretier van de stad, Jochem Myjer, is natuurlijk terug te lezen zodat je het in je eigen huiskamer mee kan zingen. Jeroen Windmeijer, auteur van De Bekentenissen van Petrus, legt uit waarom Leiden de belangrijkste stad van de wereld is. Het belang van hutspot in Leiden wordt op meerdere pagina’s uitgelegd en toegelicht.

De Hut van ome Henne en waarom Rubberen Robbie, de fameuze Leidse muziekformatie, die kroeg opende wordt beschreven. Een andere terugblik vormt het interview met die ‘onbekende’ Leidse topvoetballer Bert Jansen, die een prachtige voetballoopbaan had bij Sparta maar niet zo beroemd werd als Wim Rijsbergen.

(lees verder na de foto)

Pieter Smittenaar heeft Typisch Leiden geschreven en gemaakt omdat hij als “Leienaar dol is op zijn stad”. Hij is verantwoordelijk voor de interviews, de reportages en alle verrassingen en het feest der herkenning dat geen Leienaar mag missen. Het bookazine is uitgegeven door de Nieuwe Leidse Uitgevers aan de Rooseveltlaan.

Typisch Leiden kost 7,95 euro. Bestellen of kopen kan bij de boekhandel.

Pieter Smittenaar is bereikbaar op:

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq