Boy Blikman geslaagd verenigingsscheidsrechter

De 22-jarige DoCoS-clubscheidsrechter Boy Blikman heeft het KNVB diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal gehaald.

Leiden, 18 februari 2017 – Boy Blikman, clubscheidsrechter bij DoCoS, is vrijdag geslaagd voor het KNVB-diploma Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal. Het diploma is aan de 22-jarige Blikman vrijdagavond uitgereikt op de slotavond van de opleiding bij voetbalvereniging Meerburg.

Boy Blikman voetbalde voor de C-jeugd van DoCoS in de hoofdklasse, en heeft niet lang daarna de eerste voorzichtige schreden op het veld gezet als scheidsrechter. De afgelopen seizoenen is Boy Blikman vrijwel wekelijks actief als scheidsrechter bij thuiswedstrijden van de jeugd als ook bij evenementen zoals het Haring- en Wittebroodtoernooi. DoCoS feliciteert Boy Blikman met het behalen van het KNVB-diploma.

(lees verder na de foto)

Begeleiding

DoCoS heeft Boy Blikman in staat gesteld de opleiding van de KNVB Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal te volgen. Hij is daarbij vanuit DoCoS begeleid door Stefan van der Weijden, ex-KNVB-scheidsrechter en bij DoCoS verantwoordelijk voor de uitvoering van het Jeugd fluit Jeugd-project.

DoCoS vindt het zelf opleiden en ondersteunen van jonge scheidsrechters belangrijk als bijdrage voor het jeugdvoetbal. Ook vindt DoCoS het belangrijk – zie het project Jeugd fluit Jeugd – dat jeugdscheidsrechters de andere kant van het voetbal leren inzien door het fluiten van wedstrijden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq