Dikverdiende zege DoCoS bij Oegstgeest

DoCoS heeft na een 2-0 achterstand in de slotfase een dikverdiende overwinning behaald bij vv Oegstgeest: 2-3.

OEGSTGEEST, 19 september 2015 – DoCoS heeft het bezoek aan vv Oegstgeest afgesloten met een dikverdiende overwinning, die pas in de laatste tien minuten gestalte kreeg. DoCoS bepaalde in Oegstgeest het spel, kreeg de meeste kansen maar stond bij rust met 2-0 achter. De inhaalrace in tweede helft werd pas op de drempel van blessuretijd zichtbaar toen Rob van Noort de 2-3 binnenschoot.

De uitgangspositie voor DoCoS en vv Oegstgeest was voor beide ploegen hetzelfde. Met 1 punt uit 2 wedstrijden in de bagage was het zaak om te winnen om zo de sprong naar de bovenste helft van de ranglijst te maken. Op het nieuwe kunstgrasveld van vv Oegstgeest was de eerste kans voor DoCoS: Melvin van Gent schoot de bal naast die goed was teruggelegd door Chris van Empel. Oegstgeest liet zien hoe er moet worden gescoord. De bal werd na een hoekschop van DoCoS snel overgenomen en binnen een paar tellen stond Joep Zenden vrij voor doelman Wessel Sels, die de bal kansloos in het doel zag verdwijnen: 1-0.

DoCoS bleef de aanvallende ploeg, schoot (Melvin Zweinstra uit een hoekschop) en kopte (Rico Bouwmans na een vrije trap) de bal op het Oegstgeester doel, waar doelman Kevin Sip op zijn post stond. Bovendien kreeg DoCoS via Joshua Overvliet twee keer een open kans die helaas evenmin de gelijkmaker opleverde.

Oegstgeest liet vervolgens opnieuw zien hoe je met mogelijkheden moet omgaan. De bal kwam na een hotel-de-botel-actie op het middenveld en enig gekluts in het strafschopgebied waar Joep Zenden doeltreffend uithaalde: 2-0. Dat was een stevige tegenvaller voor DoCoS dat tot de pauze nog maar een keer gevaarlijk werd: Rob van Noort kopte de bal over na een vrije trap vanaf de linkerkant.

Snelle aansluitingstreffer

In de tweede helft was een gretig DoCoS, gesteund door een snelle aansluitingstreffer, de enige ploeg die aanspraak maakte op de punten. Na twee minuten was het al 2-1, toen de bal uit een vrije trap van Melvin Zweinstra in de Oegstgeester doelmond terecht kwam en waar, in de kluwen van spelers, Chris van Empel de bal hard inschoot. Oegstgeest kreeg door zijn rechtervleugelspits de kans om DoCoS meteen weer pijn te doen, verzuimde dat en vervolgens reeg een aanvallend DoCoS de kansen aaneen. Sven Ravensbergen, Wim de Bolster en weer Sven Ravensbergen vonden de Oegstgeester doelman op hun weg. Rob van Noort kopte over en Chris van Empel kopte de bal uit een prima voorzet van Rob van Noort tegen de voeten van de Oegstgeester goalie.

Tien minuten voor tijd kon Oegstgeest er zo waar nog een keer uitkomen, een aardige aanval werd besloten met een hakballetje dat door doelman Sels goed werd opgevangen. Oegstgeest mocht zelfs een tel ruiken aan de zege met een doelpunt dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna sloeg het met volle overgave strijdende DoCoS toch toe. Uit een prima actie en voorzet van Joshua Overvliet kwam de bal bij de verste paal en daar kopte de vrijgelaten Danny Maaskant de dikverdiende gelijkmaker binnen: 2-2.

DoCoS ruikt de zege

DoCoS rook dat de zege er in zat tegen het vermoeid ogende Oegstgeest, maar leek het geluk niet op zijn hand te hebben. Eerst zag Joshua Overvliet dat de bal na zijn schot door de Oegstgeester doelman met een katachtige reactie uit het doel werd gewerkt, Daarna greep Chris van Empel met de handen naar zijn hoofd omdat zijn kopbal uit een mooie voorzet tegen de voeten van de opspringende keeper van de thuisclub afketste. In beide gevallen kwam de voorzet van Rob van Noort. Hij besloot, net op het moment dat de klok op het scorebord de 89e minuut aangaf, om maar eens geen voorzet te geven. Op de rand van het strafschopgebied nam hij de bal op de pantoffel en schoot hard en laag in de verre hoek, buiten bereik van de vergeefs grabbelende doelman van de gastheren: 2-3. Een doelpunt dat door de DoCoS-spelers en aanhang met gejuich werd ontvangen. Toen was het nog vijf minuten blessuretijd doorkomen en dat deed DoCoS bekwaam waardoor de drie punten in de tas terug naar Leiden gingen.

Linkerrijtje: 6e plaats

DoCoS komt door de winst bij Oegstgeest in het linkerrijtje, op de 6e plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden. Koploper is CVC Reeuwijk met 9 uit 3, gevolgd door Lugdunum en Kagia met 6 uit 2, NSV ’46 met 6 uit 3 en BSC ’68 met 5 uit 3.

Karakteristieken: Oegstgeest – DoCoS 2-3 (2-0), 8. Zenden 1-0, 25. Zenden 2-0, 47. Van Empel 2-1, 84. Maaskant 2-2, 90. Van Noort 2-3.

Opstelling DoCoS: Wessel Sels, Michael van Voorthuijzen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet (17. Rob van Noort), Erik van der Pot (42. Wim de Bolster), Melvin Zweinstra, Melvin van Gent (46. Sven Ravensbergen), Joshua Overvliet, Chris van Empel en Nils Slingeland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq