DoCoS 2 kampioen na verrassende ontknoping

DoCoS 2 is kampioen geworden na een verrassende ontknoping op de slotdag van de competitie.

LEIDEN, 26 mei 2018 – DoCoS 2 heeft op verrassende wijze het kampioenschap gegrepen in de derde reserve klasse. De reserves van DoCoS boekten een plichtmatige, maar belangrijk 0-2 zege bij SVC ’08. Daarna was het hopen dat koploper Leiden 2 gelijk zou spelen of verliezen bij Kagia. De hoop werd bewaarheid want Leiden verloor met maar liefst 5-0. DoCoS 2 promoveert door dit kampioenschap naar de reserve 2e klasse.

DoCoS 2 ging drie weken geleden als koploper de slotfase van het seizoen in. Maar na de late 2-1 nederlaag bij Rijnvogels leken de titelkansen vervlogen. De titelrace leek te gaan tussen Rijnvogels en Leiden. Leiden won op de voorlaatste dag met 5-1 van Rijnvogels. En terwijl het gejuich vanaf Leiden steeds groter werd, behaalde de DoCS-reserves een moeizame 3-1 overwinning op Kagia.

Zelf winnen en hopen

Alles kwam dus aan op de slotdag. DoCoS 2 moest zelf winnen en hopen dat Leiden bij Kagia in Lisserbroek in de fout zou gaan. Niemand die daar eigenlijk rekening mee hield, dat dit zou gebeuren; Leiden zou zich de kans op de titel niet laten ontnemen. DoCoS voldeed in een matig duel op een stoppelige grasmat achter de Amerikaanse ambassade aan zijn plicht. Door twee doelpunten van topscorer Jorrit Bouwmans werd de noodzakelijke overwinning binnengehaald bij SVC ’08 3.

Het betekende dat Leiden bij Kagia moest winnen. Toen de eerste berichten uit Lisserbroek kwamen dat Leiden op achterstand kwam, nam de spanning in de DoCoS-gelederen toe. Het ging toch niet zo zijn… Leiden was een half uur later begonnen, en dus was het nagelbijten. En met de minuut werd het beeld zonniger voor DoCoS. Leiden kwam op 2-0, en kort daarna op 3-0 achterstand. Toen leider Marcel Bres, die speciaal naar Lisserbroek was afgereisd, telefonisch kon melden dat het 4-0 en uiteindelijk 5-0 werd voor Kagia en kort daarna berichtte dat het afgelopen was, barstte het feestgedruis los: Kampioenen!

Het team van DoCoS 2 onder leiding van trainer Andre Devilee

Promotie

DoCoS 2 startte het seizoen schoorvoetend. De eerste periode werd afgesloten op de 8e plaats. In december begon het te lopen, met als resultaat dat DoCoS 2 de tweede periode pakte met 7 overwinningen op 7 wedstrijden. Ook de derde periode werd een prooi voor DoCoS 2: 7 wedstrijden 6 zeges, 1 nederlaag (bij Rijnvogels). Het kampioenschap is binnengehaald met 22 wedstrijden 48 punten. Bovendien scoorde DoCoS 2 de meeste doelpunten: 66 en had de ploeg de beste defensie. Slechts 32 keer hoefden de doelmannen van DoCoS 2 een tegentreffer te incasseren.

Vanwege het kampioenschap promoveert DoCoS 2 automatisch naar de 2e reserve klasse.

De kampioenen worden gehuldigd tijdens de DoCoS huldigingsavond op zaterdag 16 juni 2018, 18.30-20 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq