DoCoS 2 verliest met opgeheven hoofd van Lyra 2

DoCoS 2 heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie. Uit bij Lyra 2 verloor DoCoS 2 na een spannende tweede helft met 3-2.

LEIDEN, 1 juni 2019 – DoCoS 2 heeft de kwartfinale van de nacompetitie om promotie niet weten te winnen. Uit in De Lier bij Lyra 2 verloor DoCoS 2 met 3-2. Bij rust stond DoCoS 2 op een kansloze 3-0 achterstand, maar in de tweede helft kwamen de reserves van DoCoS door een positieve voetbalopvatting terug in een spannende wedstrijd tot 3-2 maar een dik verdiende gelijkmaker bleef uit.

DoCoS 2 mocht in De Lier bij eerste klasser Lyra 2 het spel maken maar het was de thuisclub die een foutje in de Leidse defensie na een kwart wedstrijd afstrafte. Kort daarna kwam Lyra 2 na een te zwakke terugspeelbal zelfs op een 2-0 voorsprong. Bovendien moest DoCoS 2 na ruim een half uur spelen zijn tweede speler wisselen, die in beide gevallen door het harde en stevige spel van de thuisclub geblesseerd het veld moesten verlaten. In blessuretijd kreeg DoCoS 2 nog een domper te verwerken want na een goede aanval werd de bal bij de tweede paal diagonaal in de verre hoek achter doelman Guillaume Soudain geschoten.

Voetballend

Na rust legde DoCoS 2 al in de eerste minuut een prachtige aanval op de Lierse grasmat die echter geen doelpunt opleverde. Het gaf DoCoS 2 onder leiding van de interimcoaches Melvin Zweistra en Dennis Schaafstra het vertrouwen om voetballend de eerste klasser onder druk te blijven zetten en te blijven strijden voor een goed resultaat. Die positieve voetbalopvatting werd na een kwartier beloond toen de goed spelende Tycho Groen de 3-1 binnenschoot. Vijf minuten later was het helemaal weer een wedstrijd toen dezelfde Tycho Groen opnieuw het doel wist te vinden: 3-2.

Het jonge DoCoS geloofde erin, te meer omdat Lyra na die tweede treffer zijn linksback kwijtraakte. Die kreeg zijn tweede geel voor het wegtrappen van de bal na de aansluitingstreffer van DoCoS. En omdat hij al in de eerste helft geel had gekregen nadat hij Maxwell Burer uit de wedstrijd had geschopt, moest Lyra met tien man verder. Een zelfbewust voetballend DoCoS 2 probeerde opbouwend nieuwe kansen te creeren tegen Lyra 2 dat in blessuretijd vanwege natrappen nog een speler kwijtraakte maar DoCoS 2 wist de Lierse muur niet meer te slechten ook al waren enkele aanvallers en de mee naar voren gestuurde Tjerk Bouwmans in de slotfase dicht bij de gelijkmaker.

Opgeheven hoofd

Voor DoCoS 2 eindigde daarmee na 97 minuten in De Lier in de kwartfinale van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse het seizoen. Dat seizoen leverde DoCoS 2 als promovendus in de tweede klasse onder leiding van trainer Andre Devilee behalve een plek in de nacompetitie ook een derde plaats op in de competitie en een tweede ronde in de strijd om de beker. DoCoS 2 sloot dit mooie seizoen met opgeheven hoofd af, vooral door de wijze waarop voetballend en strijdend eerste klasser Lyra onder druk werd gezet in de kwartfinale van de nacompetitie en bewees dat DoCoS 2 niet onder hoeft te doen voor een eerste klasser.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq