DoCoS boekt fraaie zege bij Legmeervogels

DoCoS pakt fraaie zege in Uithoorn

DoCoS heeft een fraaie zege geboekt bij Legmeervogels in Uithoorn: 0-3.

LEIDEN, 2 oktober 022 – DoCoS heeft in de uitwedstrijd bij Legmeervogels in Uithoorn een fraaie zege geboekt. De nul werd gehouden en DoCoS wist zelf drie keer te scoren: 0-3.

In Uithoorn ging DoCoS op bezoek bij Legmeervogels dat vorig jaar degradeerde uit de eerste klasse zondag en dat de ambities heeft om dit seizoen in de top van de tweede klasse D mee te draaien. Legmeervogels onderstreepte dat in de competitieopening met een duidelijke 0-3 zege bij het gepromoveerde TAVV in Ter Aar. DoCoS op zijn beurt was de competitie teleurstellend begonnen met een 0-1 nederlaag tegen RVC. Een nieuwe nederlaag zou dus betekenen dat DoCoS in de onderste helft van de ranglijst zou komen, en dat is een zone die dit seizoen in het teken staat van lijfsbehoud omdat de nummers 12 tot en met 14 direct degraderen en de nummers 9 tot en met 11 in de nacompetitie om behoud terechtkomen.

Prachtig doelpunt

In de eerste helft wist DoCoS de thuisclub in bedwang te houden. Legmeervogels liet bij vlagen zien een goede ploeg te hebben en kreeg in het tweede deel van het eerste bedrijf ook een forse kans op de score te openen, maar wist deze niet te verzilveren. Na rust brak DoCoS de wedstrijd met een prachtig doelpunt open. Ter hoogte van de middenlijn mocht Milan Flippo een vrije trap nemen. Hij zag dat de UIthoornse doelman te ver voor zijn doel stond en schoot de bal in een keer tegen het net: 0-1.

Vlot spel

DoCoS kreeg logischerwijs te maken met stevige druk van Legmeervogels dat op zoek ging naar de gelijkmaker maar de Leidse defensie met doelman Mitchel van Abswoude en het centrale duo Iljes Amine en Michael van Voorthuizen stond zijn mannetje. DoCoS kreeg aanvallend meer ruimte en met enkele wissels kwam er meer snelheid in het aanvalsspel. Martijn Guijt, op assist van Sipan Khalid, kon de voorsprong daardoor verdubbelen. En Sipan Khalid, op aangeven van Thaibu Daramy, gooide de wedstrijd definitief in het slot: 0-3.

Top-5

DoCoS staat door de eerste competitiezege op de vijfde plaats. Koploper is, op basis van doelsaldo, ESTO uit Bodegraven dat evenals Donk en RVC ’33, de volle winst uit twee duels wist te halen. Vierde is promovendus Alphia dat een punt meer heeft dan DoCoS.

Hoe de krachtsverhoudingen er uit zien, kan de komende weken blijken want DoCoS treft in oktober Donk en Alphia en gaat zaterdag op bezoek bij nummer zes Foreholte in Voorhout. Foreholte maakte een hele goede indruk in de bekercompetitie, startte prima tegen Kagia maar verloor zaterdag verrassend bij RVC ’33 en zal die tegenvaller voor eigen publiek willen uitwissen. Aanvang van het duel in Voorhout zaterdag 8 oktober is om 16 (!) uur.

Milan Flippo

Legmeervogels – DoCoS 0-3 (0-1). 58. 0-1. Milan Flippo, 78. 0-2. Martijn Guijt, 89. 0-3. Sipan Khalid.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Milan Flippo (73. Floyd de Ridder), Dylan Victory, Mitchel Klein, Quendrim Gashi (81. Mohammed Gassama), Sipan Khalid, Chris van Empel (73. Thaimu Daramy), Martijn Guijt (81. Daan Hoogbruin).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq