DoCoS deelt de punten met en bij Lugdunum

DoCoS is de tweede seizoenshelft begonnen met een puntendeling bij stadgenoot Lugdunum. Van de overige medekoplopers wist alleen Kagia te winnen dat daardoor alleen kop gaat. DoCoS is tweede.

LEIDEN, 23 januari 2016 – DoCoS heeft de lastige stadsderby bij Lugdunum afgesloten met een puntendeling: 1-1. DoCoS kwam achter, maar scoorde snel de gelijkmaker en slaagde er vervolgens in het gelijkspel gecontroleerd over de finish te brengen. Van het trio koplopers, DoCoS, Kagia en BSC ’68, won Kagia (bij Oegstgeest) en speelde BSC ook gelijk. DoCoS zakt daardoor van de eerste naar de tweede plaats.

DoCoS begon goed aan het uitduel bij Lugdunum op het lastig, en zwaar te bespelen hoofdveld van de gastheren in de Kikkerpolder. Er werden diverse goede combinaties op de mat gelegd en al in de derde minuut was DoCoS heel dicht bij een treffer. Michael van Voorthuizen was de uitgelopen doelman Kevin Wassenaar te snel, gaf de bal prima voor waarna Chris van Empel de bal inschoot maar een verdediger van Lugdunum redde op de lijn. Claims van DoCoS-zijde op een handsbal werden als onterecht weggewuifd. Dat de openingsfase voor DoCoS was, werd ook duidelijk gemaakt vanaf de linkerkant waar een goede combinatie van Nils Slingeland en Rowin Peet de defensie van de gastheren uiteenreet, maar uiteindelijk niet meer opleverde dan een hoekschop.

Na bijna een kwartier kreeg Lugdunum zijn eerste hoekschop en dat was ook het teken dat Lugdunum wat wist op te schuiven. De controle van het spel bleef echter in handen van DoCoS. Lugdunum kwam niet door de defensie van DoCoS heen. DoCoS op zijn beurt combineerde vlotter en creeerde een kwartier voor rust een prachtige kans. Melvin van Gent legde zijn tegenstander in de luren, gaf een uitstekende voorzet waarna de bal bij de vrijstaande Sven Ravensbergen kwam. Helaas voor DoCoS ging de bal als een magneet recht in de handen van Lugdunumdoelman Kevin Wassenaar.

Dat Lugdunum in de tweede helft uit een ander vaatje wenste te tappen, werd in de blessuretijd van het eerste bedrijf duidelijk gemaakt. Een hoekschop leidde tot een kopbalduet voor het DoCoS-doel dat besloten werd met een inzet in de hoek waar Joshua Overvliet op de lijn redding bracht. Daarmee en daardoor gingen de beide teams met 0-0 naar de kleedkamers in de Kikkerpolder.

Behendige aanvallers

Na rust had Lugdunum meer greep op het middenveld en werd vervolgens ook gevaarlijk met zijn behendige aanvallers die diverse keren de DoCoS-verdediging met hun acties in problemen brachten. Zo zeilde de bal uit een scherpe vrijetrap van de beweeglijke Adim Atif maar net voor langs het doel van DoCoS. Een vrije trap van Tim de Cler vanaf 25 meter was evenmin ongevaarlijk. Doelman Mitchel van Abswoude had pas in tweede instantie de bal klemvast.

En doelman Kevin Wassenaar bewees net als destijds bij de eerste wedstrijd (toen dat de 2-3 inluidde) met een verre uittrap gevaar te kunnen stichten. De bal schoot door waarna een van de Lugdunumaanvallers vrij kon uithalen, maar Mitchel van Abswoude was op zijn post. Na een vrije kans voor Sergio Vrede, die de bal in vrije positie overschoot mocht DoCoS even opgelucht adem halen. Maar niet voor lang, want nog geen drie minuten later was het toch raak. Een diepe bal naar rechts, een uitstekende voorzet waarna de inlopende spits van Lugdunum, Ozan Isitir, op prachtige wijze raak kopte: 1-0. Een paar minuten later mocht DoCoS in de handen knijpen. Na een actie van linkerspits Atif kwam de bal bij de vrijstaande midvoor Isitir die in een beweging de tweede Lugdunum-treffer leek te maken, maar Mitchel van Abswoude redde met een uitstekende reflex.

DoCoS bleef daardoor in de wedstrijd en slaagde er in om kort daarna de gelijkmaker te maken. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal voor de voeten van Rowin Peet. De linkerverdediger gaf een voorzet waarna de vrijgelaten Danny Maaskant de bal uitstekend laag in de verste hoek kopte: 1-1. Daarmee had DoCoS de controle weer terug over de wedstrijd. Op het zware veld slaagde Lugdunum er niet meer in gevaarlijk te worden en DoCoS op zijn beurt nam geen risico’s zodat de wedstrijd in een puntendeling eindigde.

Een plaats gezakt: nu tweede

DoCoS startte de tweede seizoenshelft als leider van het koploperstrio, DoCoS, Kagia en BSC ’68, en – op basis van doelsaldo – als nummer 1. Door het gelijkspel bij Lugdunum en de winst van Kagia (1-3 bij hekkensluiter Oegstgeest) zakt DoCoS van de eerste naar de tweede plaats. BSC ’68 (gelijkspel thuis tegen Floreant) staat gelijk met DoCoS. Vierde is Koudekerk, dat met maar liefst 7-2 voor de broek kreeg bij CVC Reeuwijk. Lugdunum en CVC Reeuwijk delen de vijfde plaats met vijf punten achterstand op nummer 1, Kagia.

DoCoS staat eerste in de tweede periode maar Kagia heeft evenveel punten gehaald.

Komende zaterdag speelt DoCoS thuis de derby tegen nummer 14, Oegstgeest.

Karakteristieken Lugdunum – DoCoS 1-1 (0-0) 65. Lugdunum (Ozan Isitir) 1-0, 72. Danny Maaskant 1-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet (78. Melvin Zweinstra), Arthur Schiebroek, Sven Ravensbergen, Melvin van Gent (68. Mitchel Klein), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Lugdunum en DoCoS staan opgesteld voor aanvang van de stadsderby op het hoofdveld van Lugdunum in de Leidse Kikkerpolder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq