DoCoS deelt punten met RKDES

LEIDEN – DoCoS heeft de punten gedeeld met RKDES uit Kudelstaart. DoCoS had wellicht kunnen winnen, maar over de gehele wedstrijd gezien was vanuit neutraal perspectief het gelijkspel (1-1) een terechte uitslag. DoCoS zet daarmee zijn opmars richting de veilige negende plaats voort.

DoCoS betrad het veld vandaag met een bijzondere line-up. Dit keer was de JO7-1, de jongste spelertjes van DoCoS, aan de beurt als team van de week om met het basiselftal het hoofdveld te betreden. Te gast vandaag RKDES uit Kudelstaart. De bezoekers hadden vorige week gewonnen van BSC ’68 dat voorafgaande aan deze speelronde een van de drie koplopers is in de derde klasse A. Door dat resultaat kwam RKDES op drie punten van de koplopers.

Free a girl

Niet onvermeld mag blijven dat RKDES met bijzondere shirtreclame op het veld verscheen. De Kudelstaarters droegen het logo van Free a girl, een stichting die zich inzet voor een wereld zonder seksuele uitbuiting van meisjes.

Afstandsschot Gashi

DoCoS begon voortvarend en kreeg met goed verzorgd veldspel in de openingsfase enkele hoekschoppen en mogelijkheden, maar een doelpunt zat er niet in. De beste kans was voor Quendrim Gashi die de bal met een mooi afstandsschot over het Kudelstaartse doel schoot, en voor Chris van Empel die een kopbal net te weinig kracht mee kon geven. DoCoS had het daarna bijna twintig minuten lang moeilijk om onder de druk – zoals dat zo mooi heet – van de bezoekers uit te voetballen. Het pleitte voor DoCoS dat de roodwitten de controle op het spel wisten behouden, en vooral dat er geen kansen werden weggeven noch toegestaan.

Kopbal Chris van Empel

Aanvallend liet DoCoS pas in de slotfase van de eerste helft weer zijn gezicht zien, en de ploeg deed dat op voortreffelijke wijze. De beste aanval van de middag eindigde, na een aanval van achteruit, met een bal op de paal, die werd ingekopt door Chris van Empel uit een voorzet van Lars de Ridder. Nog in dezelfde minuut kreeg DoCoS aan de rechterkant een vrije trap. Quendrim Gashi plaatste de bal hoog voor het doel waar de opspringende Chris van Empel de bal uitstekend in de bovenhoek kopte: 1-0.  

Kiezelhard

Na rust had DoCoS het aanvankelijk moeilijk om het spelniveau van de eerste helft vast te houden. De wind, het veld, de tegenstander speelden kennelijk allemaal een rol waardoor DoCoS niet goed aan opbouwen kwam en vaak ook te slordig balverlies leed. Dat kostte DoCoS een tegentreffer want nadat de bal niet goed werd uitverdedigd, viel de bal voor de voeten van Mike van den Bergen. De Kudelstaartse aanvaller aarzelde geen moment en haalde kiezelhard uit, waarna de bal in het Leidse doel vloog: 1-1.

Winnen

De tegentreffer viel DoCoS rauw op het dak, want nu moest er weer opnieuw worden begonnen. Tot echt gevaarlijke kansen kwam DoCoS niet, terwijl de bezoekers een drietal keren in de omschakeling goede mogelijkheden hadden maar telkens werd de bal – gelukkig vanuit Leids perspectief – naast het doel van doelman Mitchel van Abswoude geschoten. In het laatste kwartier zette DoCoS volop druk maar alle pogingen eindigden – zoals dat zo bedrieglijk mooi heet – in schoonheid.  

Nacompetitie

DoCoS stijgt door het gelijkspel tegen RKDES en de nederlaag van Altior bij de nieuwe nummer drie Soccer Boys van de twaalfde naar de elfde plaats, dat is aan het einde van de competitie een plek in de nacompetitie om behoud. De achterstand op de veilige negende plek, die wordt bezet door ASC dat vandaag met 3-0 verloor bij de nieuwe koploper Koudekerk, is sinds de winterstop teruggebracht tot drie punten.

Karnavalreces

DoCoS is komende zaterdag, wanneer het karnaval begint, vrij en moet afwachten of Altior de inhaalwedstrijd bij hekkensluiter Zevenhoven weet aan te grijpen om DoCoS te passeren en of nummer negen ASC bij voormalig koploper Aarlanderveen punten pakt waardoor het gat van drie punten achterstand op de veilige negende plek weer groter wordt.

Zwammerdam

DoCoS hervat de competitie na het krokusreces op zaterdag 24 februari met een uitwedstrijd bij Zwammerdam dat vandaag met 2-1 verloor bij BSC ’68, de nieuwe nummer twee op de ranglijst achter de nieuwe koploper Koudekerk.

Karakteristieken

DoCoS – RKDES 1-1 (1-0). 37’ 1-0. Chris van Empel, 60. 1-1. Mike van den Bergen.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Sjors Hermsen, Michael van Voorthuizen, Kenneth Maaskant (79. Iljes Amine), Mike Filippo, Enno van Wieringen (46. Martijn Guijt), Johan van Schie, Quendrim Gashi, Jesse Dingjan, Lars de Ridder (79. Roy Verplancke), Chris van Empel.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq