DoCoS en Soccer Boys strijden beide voor nacompetitie

DoCoS ontvangt zaterdag Soccer Boys uit Bleiswijk. Beide ploegen moeten winnen, DoCoS om in de race te blijven voor de nacompetitie, Soccer Boys om directe degradatie te ontlopen.

Leiden, 28 april 2017 – DoCoS ontvangt in de 24e competitieronde Soccer Boys. Het belooft een spannend duel want beide ploegen zijn gebaat bij een overwinning. DoCoS om in de race te blijven voor de nacompetitie om promotie. De gasten uit Bleiswijk strijden voor lijfsbehoud om directe degradatie te ontlopen.

DoCoS staat voor de uitdaging om zich tegen Soccer Boys te herstellen van de nederlaag (5-2) bij buurman Valken ’68. In de strijd om de vierde plaats, die vermoedelijk recht geeft op een plek in de nacompetitie om promotie, had dat geen directe nadelige gevolgen omdat CWO door het verlies (1-0 bij UVS) niet dichterbij kwam. HVC ’10 (1-2 winst bij DSO) kwam wel dichterbij tot op vier punten van DoCoS; bovendien zijn er voor de Hoek van Hollanders nog kansen op de vervangende derde periodetitel. Bepalend daarvoor is wat RCL, de nummer twee, vandaag doet tegen koploper Te Werve, dat bij winst kampioen is. Om uitzicht te behouden op een beloning van een mooi debuutseizoen is DoCoS gebaat bij winst op Soccer Boys en dus een herhaling van het resultaat in de uitwedstrijd toen DoCoS met 0-2 won.

Degradatieduel

DoCoS krijgt in Soccer Boys een kat-in-het-nauw-die-vreemde-sprongen-kan-maken op bezoek. De gasten uit Bleiswijk strijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Zij deden afgelopen zaterdag een goede zaak door te winnen van hekkensluiter Kethel Spaland, dat daarmee vrijwel zeker veroordeeld is tot rechtstreekse degradatie. Soccer Boys heeft inmiddels het gat naar de nacompetitieplek weten te dichten, niet alleen door de zege op Kethel Spaland maar ook door overwinningen op de subtoppers en directe concurrenten van DoCoS, DSO (2-1 thuis) en HVC ’10 (0-3 in Hoek van Holland). De bezoekers staat nog wel op de voorlaatste plaats, wat aan de eindstreep rechtstreekse degradatie betekent, maar inmiddels in punten gelijk met Honselersdijk. Voor de bezoekers uit Bleiswijk telt elk punt en winnen bij DoCoS – bijvoorbeeld via een herhaling van de stunt bij HVC ’10 – telt zelfs dubbel. Honselersdijk gaat op bezoek bij CWO, de rechtstreekse concurrent van DoCoS in de strijd om de vierde plaats.

Even groot als DoCoS

Soccer Boys is bezig aan zijn vierde periode in de derde klasse. Het is voor eerst in de geschiedenis van Soccer Boys dat er drie opeenvolgende seizoenen in de tweede klasse wordt geacteerd. In 1998 degradeerde Soccer Boys na een seizoen tweede klasse terug naar de derde klasse. Daarna kwam Soccer Boys twee keer terug naar de tweede klasse maar moest telkens na twee seizoenen weer afdalen naar de derde klasse.

Soccer Boys is qua hoeveelheid teams vergelijkbaar met DoCoS. Er zijn 9 zaterdagteams en 1 zondagteam plus twee veteranenelftallen. Soccer Boys heeft een G-team en telt verder 11 juniorenteams, 6 pupillenelftallen en 16 7-tallen pupillenteams, een vrouwenelftal en een meidenteam, MO19.

De competitiewedstrijd tussen DoCoS en Soccer Boys begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq