DoCoS heeft Rotterdamse route voor lijfsbehoud

LEIDEN – DoCoS start dinsdag in de nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap. Het schema om lijfsbehoud zeker te stellen is bekend. Er moeten vier wedstrijden gewonnen worden om in de tweede klasse te blijven. DoCoS heeft een Rotterdamse route te lopen voor lijfsbehoud en ontloopt ESTO en Legmeervogels, de twee andere teams uit de 2e klasse D, die evenals DoCoS strijden voor lijfsbehoud.

DoCoS start dinsdag in de eerste ronde met een thuiswedstrijd tegen de Vlaardingse derdeklasser DVO ’32. De winnaar van dit duel speelt zaterdag in de tweede ronde van de nacompetitie op visite bij de Vlaardingse derdeklasser Victoria ’04, dat achter kampioen HBSS als tweede eindigde in de derde klasse D. Victoria ’08 is als hoogst geklasseerde nummer twee in de eerste ronde vrijgesteld. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor Aarlanderveen, de nummer twee uit de Leidse derde klasse.

Vier wedstrijden

De acht winnaars uit de tweede ronde spelen op zaterdag 10 juni de derde ronde. De vier winnaars van de derde ronde spelen op zaterdag 17 juni in de vierde ronde. De twee winnaars van de vierde ronde spelen volgend seizoen in de tweede klasse. De overige 19 deelnemers aan de nacompetitie spelen volgend seizoen in de derde klasse.

Concurrenten: 21 voor 2 plekken

DoCoS moet dus vier wedstrijden winnen om in de tweede klasse te blijven. Er is één zekerheid: DoCoS moet lijfsbehoud verzekeren door te winnen van teams uit de Rotterdamse regio. DoCoS concurreert met DVO ’32, Victoria ’04, Zwarte Pijl, Capelle, Ariston, Hillegersberg, DSVP, Wilhelmus, Binnenmaas en Meeuwenplaat om één plek in de tweede klasse.

De andere tweede klasser voor het volgende seizoen is de winnaar van de nacompetitie uit de groep: Aarlanderveen, Legmeervogels, DWO, ESTO, Blauw Zwart, Verburch, CWO, Duindorp, HVC ’10 en Lyra.

Aftrap

DoCoS trapt dinsdag 30 mei 2023 om 20 uur af in de eerste ronde van de nacompetitie tegen DVO ’32. De winnaar gaat door, de verliezer speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq