DoCoS' herstel met verdiende zege op Monster

DoCoS heeft zich na twee nederlagen keurig hersteld met een soepele en verdiende zege van 3-0 op Sportclub Monster.

Leiden, 11 maart 2017 – DoCoS heeft een soepele, verdiende zege behaald op Sportclub Monster. Daarmee herstelde DoCoS zich van de twee recente verliespartijen tegen koploper en hekkensluiter. DoCoS stijgt naar de derde plaats omdat Valken ’68 zich a la DoCoS verslikte in hekkensluiter Kethel Spaland.

DoCoS moest tegen Sportclub Monster even zoeken voordat het juiste ritme was gevonden. Dat had zo waar bijna een achterstand opgeleverd, toen de bezoekers na acht minuten eerst de bal op de paal schoten en vervolgens toch doel troffen. Gelukkig voor DoCoS gebeurde dat in buitenspelpositie.

Halverwege de eerste helft greep DoCoS de wedstrijd in handen. Met enkele soepele aanvalspatronen werd Sportclub Monster uiteen gespeeld. Als eerste was Oktay Gezici succesvol nadat hij na een prima DoCoS-aanval de bal keurig vrij kapte en vervolgens heerlijk in de bovenhoek schoot: 1-0. Kort daarna rondde Chris van Empel een uitstekende aanval van Nils Slingerland en Roy Elkerbout koeltjes af: 2-0. Simon Jouby, aanjager op het middenveld, was kort daarna dicht bij de derde treffer maar doelman Broch tikte de bal uit het schot van de middenvelder uit de bovenhoek. En een van de beste aanvallen van DoCoS een paar minuten later werd evenmin afgesloten met een doelpunt, want dit keer vloog de bal uit het schot van Sven Ravensbergen op de kruising.

Derde treffer

DoCoS had de les van Monster geleerd. Daar stond de ploeg bij rust ook met 2-0 voor, maar was het binnen de kortste keren weer een wedstrijd en eindigde beide teams op een 2-2 gelijkspel. Sportclub Monster probeerde het wel, maar kwam niet serieus in de buurt van doelman Van Abswoude. Het wachten was daarom op de allesbeslissende derde treffer. Halverwege de tweede helft was het zo ver. Nils Slingerland kneep er op de linkerflank weer eens van tussen, gaf de bal uitstekend voor waarna Chris van Empel beheerst afrondde: 3-0. DoCoS had de gelegenheid om de start van de derde periode nog wat verder op te fleuren met doelpunten maar de pogingen van Gezici en Elkerbout leverden geen hogere score op. De pret was er niet minder om want de zege na twee nederlagen voelde lekker.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Nils Slingerland was de defensie van Sportclub Monster vaak te snel af (foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

DoCoS runnerup met RCL

Behalve DoCoS maakten ook koploper Te Werve (2-3 zege in de slotfase bij UVS) en RCL (3-1 winst op HVC ’10) geen fout. Alleen nummer twee Valken ’68 ging in de fout (3-2 nederlaag) bij hekkensluiter Kethel Spaland. DoCoS staat daardoor samen met RCL op de tweede plaats met vier punten achterstand op Te Werve. Zaterdag gaat DoCoS op bezoek bij RCL in Leiderdorp.

Karakteristieken DoCoS-Sportclub Monster 3-0 (2-0). 23. Oktay Gezici 1-0, 25. Chris van Empel 2-0, 70. Chris van Empel 3-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Joshua Overvliet, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Rowin Peet, Simon Jouby (78. Tijn van Meegen), Sven Ravensbergen, Oktay Gezici (83. Jorrit Bouwmans), Roy Elkerbout (87. Kars Bisschop), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq