DoCoS hervat met belangrijk duel in Nieuwkoop

DoCoS gaat na zes weken winterstop zaterdag voor de hervatting van de competitie naar Nieuwkoop. Inzet: drie punten om uit de onderste regionen te komen.

LEIDEN, 25 januari 2018 – DoCoS gaat na zes weken winterstop zaterdag naar debutant Nieuwkoop. De gastheren debuteren dit seizoen in de tweede klasse en staan voorlaatste. Voor Nieuwkoop is het duel tegen DoCoS de kans om in de buurt te komen van DoCoS en de rest van de onderste regionen van de middenmoot. Voor DoCoS is dit duel de wedstrijd om via drie punten een eerste stap te zetten om weg te komen uit de onderste regionen. Een confrontatie dus waarbij voor beide ploegen winst het belangrijkst doel is.

DoCoS treft Nieuwkoop voor het eerst in het zaterdagvoetbal. Beide clubs begonnen ooit in het zondagvoetbal en troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2008-2009 toen DoCoS kampioen werd in de vierde klasse. Beide duels tussen DoCoS en Nieuwkoop eindigden toen in een gelijkspel: 1-1 in Nieuwkoop en 0-0 bij DoCoS. Terwijl DoCoS de promotie naar de derde klasse liet volgen door degradatie, kruiste Nieuwkoop met promotie naar de derde klasse in 2010 het pad van DoCoS. Nieuwkoop stoomde toen in een keer door van de vierde klasse naar de tweede klasse, eindigde daarin eerst als vierde en een jaar later in 2013 als tweede met promotie. In het seizoen 2013-2014 speelde Nieuwkoop in de 1e klasse van het zondagvoetbal en trof daarin onder meer SJC, Alphense Boys en UVS. De Nieuwkopers sloten af met een dertiende plaats en maakten vervolgens de overstap naar het zaterdagvoetbal.

In het zaterdagvoetbal debuteerde Nieuwkoop in 2015 met een vierde plaats in de vierde klasse. In 2016 werd Nieuwkoop kampioen van de vierde klasse, een jaar later, in 2017, gevolgd door een tweede plaats in de derde klasse. Promotie werd gerealiseerd via de nacompetitie door in de finale in de zomer van afgelopen jaar toenmalig tweede klasser Lyra twee keer te kloppen.

En dus maakte Nieuwkoop de overstap naar de tweede klasse om daarin voor het eerst sinds 2009 DoCoS weer te ontmoeten. Voor beide clubs is deze dertiende competitieronde de eerste kennismaking met elkaar. In afgelopen najaar ontmoetten DoCoS en Nieuwkoop de overige twaalf tegenstanders in de tweede klasse. DoCoS leverde dat twaalf punten op, Nieuwkoop zes punten. Zijn enige zege behaalde Nieuwkoop bij hekkensluiter, het eveneens gepromoveerde, CVC Reeuwijk.

De wedstrijd Nieuwkoop – DoCoS begint zaterdag 27 januari om 14.30 uur op sportpark De Dulen, Ladderhaak 2 in Nieuwkoop.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq