DoCoS hervat met lastige stadsderby bij UVS

DoCoS vangt de slotfase van de competitie aan met de stadsderby bij het in 2018 voortreffelijk draaiende UVS en moet in de drie resterende duels punten halen om zich veilig te spelen.

LEIDEN, 8 mei 2018 – DoCoS begint zaterdag met de slotfase van de competitie: drie duels in de maand mei, te beginnen met de stadsderby bij het dit kalenderjaar voortreffelijk draaiende UVS. Zoals de stand er nu voorstaat, moet DoCoS in de drie resterende wedstrijden een tot vier punten halen om de nacompetitie om behoud te ontlopen en daarmee het tweedeklasserschap veilig te stellen.

DoCoS is in de Leidse stadsderby bij UVS geen favoriet voor de winst. Als er een ploeg op de drie punten aanspraak mag maken, is dat UVS. De blauwwitten uit de Kikkerpolder zijn sinds de jaarwisseling onverslaanbaar, zowel in de competitie als in de strijd om de Leiden Amateurvoetbalcup. De wijze waarop UVS dat doet, laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Zo zijn laagvliegers in de competitie als CVC Reeuwijk (6-1), Lugdunum (3-0), TAVV (5-1) en Nieuwkoop (4-0) op overtuigende wijze aan de kant gezet. UVS heeft daardoor, en omdat koploper Die Haghe de laatste twee maanden flink wat punten verloor, zelfs uitzicht op de titel want het verschil met de Hagenaars is slechts vier punten met nog drie wedstrijden te spelen.

Doelpuntloos

De resultaten van UVS in dit jaar beloven weinig goeds voor DoCoS. Bovendien was UVS in november al de bovenliggende partij in de toen gespeelde stadsderby bij DoCoS: UVS won toen met 0-1 bij DoCoS. UVS begon kort daarna aan zijn opmars, terwijl DoCoS sindsdien in de onderste regionen bivakkeert.

DoCoS liet in april de kans liggen door doelpuntloze gelijke spelen tegen Nieuwkoop en TAVV om zich veilig te spelen. DoCoS sprokkelde daarmee wel punten en achterhaalde zelfs Lugdunum. Maar wat belangrijker is, DoCoS heeft zes punten voorsprong op TAVV, de nummer twaalf, de plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap betekent. Het betekent nog altijd dat DoCoS in de laatste drie duels, te beginnen in de stadsderby bij UVS, punten moet pakken.

Zoals de stand er nu voorstaat, heeft DoCoS een tot vier punten nodig om de nacompetitie om behoud te ontlopen. Het gemakkelijkste is door die punten zelf binnen te halen in de ontmoetingen met UVS, Valken ’68, dat evenals UVS strijd om een plek in de nacompetitie om promotie, en CVC Reeuwijk dat met Nieuwkoop in een heftige strijd is verwikkeld om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Maar ongetwijfeld zal er in de loop van de tweede helft – want bij UVS wordt er om drie uur afgetrapt – met een schuin oog gekeken worden hoe TAVV het er tegen CVC Reeuwijk van afbrengt.

Aanvang

De stadsderby tussen UVS en DoCoS begin zaterdag 12 mei om 15.00 (!) uur in sportpark De Kikkerpolder in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq