DoCoS houdt TAVV op afstand

DoCoS heeft voor de derde keer op rij met 0-0 gelijk gespeeld. Door de puntendeling met TAVV blijft de afstand tot de twaalfde plaats vijf punten.

LEIDEN, 21 april 2018 – Bijna scoorde DoCoS-spits Lars de Ridder in de vijfde minuut van de blessuretijd alsnog de winnende treffer tegen TAVV. De bal ging echter op de paal. Weg kans, en dus bleef het in het duel van bijna-doelpunten 0-0. DoCoS houdt door deze derde puntendeling op rij vijf punten voorsprong tot de twaalfde plaats, die wordt bezet door tegenstander TAVV.

DoCoS tegen TAVV was een sleutelduel waarin het woord bijna het sleutelwoord werd. DoCoS zou bij winst bijna gevrijwaard zijn van het spelen om nacompetitie om behoud. Voor TAVV was winst eigenlijk noodzakelijk om zo zijn bijna laatste kans om de twaalfde plek, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, te ontlopen.

DoCoS was in de eerste helft de bovenliggende partij met een hele beste kans: Simon Jouby schoot de bal bijna raak, echter de bal vloog in het zijnet. TAVV kwam er af en toe gevaarlijk uit en was een paar keer heel dicht bijna bij een treffer. Mike Slottje en Nick Straver mochten namens TAVV in goede positie de bal op doel schieten, maar hun vizier stond niet scherp. En toen het Ter Aarse vizier wel goed gericht was, redde DoCoS-verdediger Tim Gonlag op de doellijn en voorkwam zo een bijna-doelpunt van TAVV.

Bijna beslissende zetje

Na rust was DoCoS het eerste bijna bij de openingstreffer. Chris van Empel nam de bal in een keer op de schoen uit een hoekschop van Lars de Ridder, maar doelman Edwin Pieterse redde met een katachtige reflex. En bij een hoekschop vanaf de andere kant was zowel Simon Jouby als Chris van Empel bijna bij de openingstreffer maar konden zij net niet de bal het beslissende zetje meegeven. Aan de andere rook TAVV bijna aan een doelpunt toen verdediger Modderaar pardoes van afstand de bal op het DoCoS-doel schoot. De bal trof bijna doel maar plofte uiteindelijk op het dak van het doel.

In de allerlaatste minuut verslikte doelman Joris van Harmelen zich bijna in een dwarrende bal die vanaf rechts voor het doel werd geschoten, maar uiteindelijk kreeg hij de stuiterende bal toch weer klemvast in handen. Na dat bibbermoment kreeg het duel voor DoCoS in de vijfde minuut van blessuretijd toch nog bijna een happy end. Een goede aanval via invaller Nils Slingerland was de Ter Aarse defensie te machtig, de bal kwam voor het doel waarna Lars de Ridder de bal voor het inschieten had. De vleugelspits schoot de bal helaas voor DoCoS op de paal.

DoCoS blijft op 11e plaats

DoCoS blijft met nog drie competitieronden te gaan op de elfde plaats en houdt vijf punten voorsprong op TAVV en heeft bovendien een veel beter doelsaldo. DoCoS heeft bovendien nog een wedstrijd te goed, die komende zaterdag wordt gespeeld. Te gast is dan HVC ’10 voor het uitspelen van het gestaakte duel, een half uur te spelen bij een stand van 1-1. Inzet voor DoCoS om minimaal een punt uit te lopen op TAVV. Inzet voor HVC ’10 is de tweede periodetitel. Bij winst pakt HVC de periodetitel ten koste van Die Haghe. Het duel is daarom ook belangrijk voor Die Haghe, maar ook voor UVS en Valken ’68. Wanneer HVC de periodetitel pakt, zou bij de huidige stand titelfavoriet Valken ’68 uitgeschakeld zijn voor de nacompetitie om promotie.

Karakteristieken

DoCoS-TAVV 0-0 (0-0). Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Steven Knijnenburg, Tijn van Meegen, Simon Jouby, Thomas Goebel, Jorrit Bouwmans (76. Nils Slingerland), Chris van Empel en Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq