DoCoS in extremis naar gelijkspel tegen Kagia

DoCoS heeft in de allerlaatste seconden van de blessuretijd een gelijkspel afgedwongen tegen Kagia.

LEIDEN, 19 oktober 2019 – De allerlaatste seconden van de wedstrijd van DoCoS tegen Kagia waren beslissend. Met een doeltreffende kopbal in de vijfde minuut van blessuretijd besliste Joris van Harmelen het resultaat van het treffen tussen DoCoS en Kagia: 1-1. Daarmee zorgde de doelman er voor dat DoCoS in extremis ontsnapte aan een nederlaag.

DoCoS begon uitstekend aan het duel met in oranjeshirts gehulde bezoekers uit Lisserbroek. DoCoS bepaalde het spel en liet Kagia zijn hielen zien. Het enige wat ontbrak was een doelpunt. Pas na een klein kwartier kreeg Kagia de gelegenheid zich aan het front te melden. De bezoekers deden dat via de snelle en handige linksbuiten Tijs van der Schinkel waaraan rechtsback Michael van Voorthuizen deze middag de handen vol had. Het aanvalsspel van Kagia was daarna dreigender met een gevaarlijk schot van Imanse halverwege. In de slotfase van de eerste helft kreeg DoCoS zowel als Kagia kansen om te scoren, maar Quendrim Gashi was twee keer niet gelukkig in de afronding en Chris van Empel werd teruggefloten in buitenspelpositie terwijl de bezoekers opnieuw via een schot van Imanse, na een vlotte actie van Van der Schinkel, zagen dat doelman Van Harmelen op zijn post stond.

Eerste kwartier

Direct na rust was Kagia dicht bij de openingstreffer maar Lamboo schoot de bal over. Het luidde een lastige fase in voor DoCoS. Want kort daarna schoof Imanse de bal achter doelman Van Harmelen, na een lage voorzet van Van der Schinkel: 0-1. Vervolgens mocht DoCoS niet klagen dat Lamboo de bal voor een open doel de bal voorlangs schoot en dat ook Van der Schinkel het vizier niet op scherp had staan. Dezelfde Van der Schinkel schoot halverwege de tweede helft wel raak maar terwijl bij de openingstreffer het vlagsignaal van de DoCoS-grensrechter werd weggewuifd, nam de scheidsrechter ditmaal het buitenspelsignaal wel over. Daardoor bleef DoCoS in de wedstrijd. DoCoS moest het van momenten hebben. Een kopbal van Chris van Empel was door doelman Wijsman gepakt. Ook voor invaller Luc Quellhorst was de Kagia-keeper een niet te nemen hindernis toen hij in de slotfase in vrije positie uithaalde voor een schot van de bal.

Blessuretijd

In de slotminuten leek Kagia de wedstrijd onder controle te hebben, maar diep in blessuretijd kwam DoCoS toch nog een keer opzetten. Eerst schoot Luc Quellhorst de bal vanaf de rand strafschopgebied in de bovenhoek maar doelman Wijsman tikte op knappe wijze de bal uit het doel. DoCoS mocht daardoor nog een hoekschop nemen. Quendrim Gashi schoot de bal hoog voor het doel waar de mee naar voren gekomen doelman Joris van Harmelen boven iedereen uittorende en de bal op sublieme wijze in het doel kopte: 1-1. Grote vreugde bij DoCoS en diepe teleurstelling bij Kagia dat in de allerlaatste seconden de winst in rook zag opgaan, want aftrappen was niet eens meer nodig.

Hekkensluiter

DoCoS zakt ondanks het gelijkspel tegen Kagia naar de twaalfde plaats want zowel Westlandia (1-2 winst bij Berkel) als HVC ’10 (3-2 winst tegen Te Werve) passeren door hun zege DoCoS. Komende zaterdag staat de stadsderby tegen UVS op het programma. De blauwwitte stadgenoten wonnen vandaag met 0-2 bij koploper Wateringse Veld Kranenburg en zijn daarmee de nieuwe lijstaanvoerder in de 2e klasse C.

Karakteristieken

DoCoS – Kagia 1-1 (0-0). 50. Jesper Imanse 0-1, 90+5. Joris van Harmelen 1-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Robin Brasker (88. Danny Disseveld), Enno van Wieringen (62. Simon Jouby), Sean Armitage, Quendrim Gashi, Sven Ravensbergen, Milan Flippo (75. Luc Quellhorst), Chris van Empel, Mike Filippo.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq