DoCoS in Leidse derby naar koploper Lugdunum

DoCoS speelt zijn eerste Leidse stadsderby dit seizoen uit, zaterdag in de Kikkerpolder, tegen en bij debutant en koploper Lugdunum.

LEIDEN, 25 oktober 2017 – DoCoS speelt dit seizoen vier Leidse stadsderby, twee tegen UVS en twee tegen Lugdunum. De eerste wordt zaterdag gespeeld bij Lugdunum. De debutant in de tweede klasse heeft de volle winst uit twee duels en is op doelsaldo koploper voor Die Haghe. DoCoS volgt op twee punten en is vierde, na het gelijkspel afgelopen zaterdag in het duel met RCL.

DoCoS speelt in de Kikkerpolder bij Lugdunum zijn zesde officiele duel tegen “De Kikkers” sinds zijn intrede in het zaterdagvoetbal. DoCoS, dat in 2010 begon in de vierde klasse, debuteerde in 2013 in de derde klasse en opende het seizoen toen met een 1-1 gelijkspel bij Lugdunum. De return voor eigen publiek won DoCoS daarna met 6-1 van Lugdunum dat toen afdaalde naar de vierde klasse.

Een jaar later keerde Lugdunum onder leiding van oud-international Tim de Cler terug in de derde klasse. Bij DoCoS won Lugdunum toen heel vroeg in het seizoen onder leiding van De Cler met 2-3. Vervolgens won DoCoS overtuigend het bekerduel tegen en bij Lugdunum met ook 2-3. De return in competitie op het veld van Lugdunum eindigde weer in 1-1. Lugdunum was daarmee een van de twee ploegen (de andere was CVC Reeuwijk) die dat seizoen niet verloren van DoCoS, de kampioen in 2015-2016.

Lugdunum volgde afgelopen seizoen het voorbeeld van DoCoS en werd kampioen van de derde klasse. Als debutant is Lugdunum in de tweede klasse C prima uit de startblokken gekomen. Thuis tegen TAVV uit Ter Aar won Lugdunum met maar liefst 4-1. En afgelopen zaterdag werd CVC Reeuwijk met 0-3 aan de zegekar gebonden.

Graadmeter

De grote vraag in de stadsderby van zaterdag wordt dan ook of Lugdunum een derde zege op rij boekt dan wel dat DoCoS als eerste dit seizoen de Leidse groenwitten een halt weet toe te roepen.

Trainer Jan Wansink van Lugdunum beschouwt de eerste Leidse stadsderby van het seizoen als een graadmeter, zo liet hij optekenen op de website van Leiden Amateurvoetbal: “Ik kijk uit naar deze leuke ontmoeting. Dit is zeker een grote graadmeter, want DoCoS heeft simpelweg een goede ploeg. Het staat daar achterin prima en aan de voorkant hebben ze ook vermogen. Ik denk wel dat we er klaar voor zijn. Onze jongens maken tegenwoordig veel vuile meters voor elkaar en dat was vorig seizoen nog wel eens anders. Toen ging het soms te makkelijk. In deze klasse mag je niet verzaken. Ik denk dat het een ‘zakelijke pot’ zal worden. De meeste gasten kennen elkaar natuurlijk goed. Wat mij betreft hoeft het niet allemaal even mooi, dat kan later ook nog. In elk geval zijn de twee geboekte resultaten voor een trainer erg lekker. Die gasten zitten goed in het velletje en dan kan je ze op de training net wat meer afknijpen. En daar worden ze beter van.”

Aftrap om 15 uur

De Leidse stadsderby Lugdunum – DoCoS begint zaterdag om 15 uur op het terrein van Lugdunum in sportpark Kikkerpolder aan de Oegstgeesterweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq