DoCoS in 'zondagse' tweede klasse D

LEIDEN, 8 juli 2022 – DoCoS komt in het nieuwe seizoen uit in een vrijwel volledig vernieuwde tweede klasse D, met slechts twee tegenstanders uit het vorig seizoen en ruim een handvol ploegen die uit de zondagcompetitie komen. DoCoS is, zogezegd, ingedeeld in een ‘zondagse’ tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Dertien tegenstanders telt DoCoS onder leiding van de nieuwe trainer Edwin Vurens, waaronder slechts drie ploegen waartegen DoCoS eerder in de tweede klasse zaterdag speelde: RCL uit Leiderdorp en Kagia uit Lisserbroek zijn de enige twee ploegen die vorig seizoen met DoCoS ook in de tweede klasse C speelden. Daarnaast treft DoCoS in het gepromoveerde TAVV uit Ter Aar een oude bekende uit de tweede klasse C; de Ter Aarders keren na drie seizoenen in de derde klasse terug op het niveua van de tweede klasse.

Tien nieuwelingen

DoCoS treft liefst tien nieuwelingen in de tweede klasse zaterdag, vooral omdat de KNVB heeft besloten zondagtweedeklassers de zogeheten ‘horizontale’ overstap te laten maken naar het zaterdagvoetbal zonder dat zij daarvoor moesten starten in de vierde klasse. DoCoS, dat in 2011 de overstap maakte van het zondag- naar het zaterdagvoetbal en toen moest beginnen in de vierde klasse ontmoet de volgende oude bekenden uit het zondagvoetbal: ASC uit Oegstgeest, Donk uit Gouda, ESTO uit Bodegraven, Foreholte uit Voorhout en RVC ’33 uit Reeuwijk. EMM ’21 uit Roelofarendsveen is een andere zondagclub, die een jaar geleden is ontstaan na de fusie van DOSR, een oude bekende van DoCoS uit het zondagvoetbal, en WVC.

Gepromoveerd

Daarnaast is Alphia uit Alphen een nieuweling die in de tweede klasse is gekomen na het behalen van het kampioenschap in de derde klasse zaterdag van het afgelopen seizoen. Uit dezelfde derde klasse promoveerde niet alleen TAVV via de nacompetitie maar komt dankzij winst in de allerlaatste finale van de nacompetitie nog een nieuwe tegenstander voor DoCoS: FC Oudewater uit Oudewater.

Noord-Holland

De tweede klasse D wordt compleet gemaakt met twee tegenstanders uit Noord-Holland: FC Aalsmeer, uit Aalsmeer, en Legmeervogels uit Uithoorn.

Afscheid

DoCoS eindigde in zijn zevende seizoen in de tweede klasse C als zevende en realiseerde daarmee het behoud van het tweedeklasserschap. Behalve kampioen UVS promoveerde via de nacompetitie DSO. Naast Van Nispen, dat rechtstreeks degradeerde, werden ook Soccer Boys en Te Werve door verlies in nacompetitie gedwongen tot degradatie naar de derde klasse. Door de vernieuwde indeling voor het komend seizoen zal DoCoS in het nieuwe seizoen niet uitkomen tegen Vitesse Delft, HVC ’10, Westlandia, SVC ’08 en Berkel die allemaal zijn ingedeeld in de nieuwe tweede klasse E.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq