DoCoS laat de punten aan CVC

Koploper DoCoS heeft de drie punten in Reeuwijk achtergelaten. Bij nummer twee CVC werd met 2-1 verloren.

Leiden, 23 april 2016 – Koploper DoCoS verliest in Reeuwijk van nummer twee CVC dat daardoor het gat verkleind van 7 tot 4 punten. Voor DoCoS blijft de route naar de titel hetzelfde: in de resterende wedstrijden moeten er zes winstpunten worden gehaald.

Het was de topper in de 3e klasse A: nummer twee CVC Reeuwijk dat als gastheer fungeert voor koploper DoCoS. Op het ‘wegwaai’-veld naast de A12 legden de beide ploegen geen topper op de grasmat. Voor een belangrijk deel had dat te maken met de koude wind die over de lengte van het veld blies. Het leidde tot een soort voetbal wat niet bij een topper hoort: veel lange halen en veel kopduels die geen vervolg kregen in goed combinatievoetbal.

De start van DoCoS was ongelukkig. In een poging de bal uit een voorzet onschadelijk te maken, raakte Danny Maaskant de bal verkeerd en vloog de bal het eigen doel in: 0-1. Met de wind mee probeerde DoCoS waar mogelijk tot een goede opbouw te komen, maar vaak werden die door DoCoS zelf of de tegenstander in de kiem gesmoord. Pas na een dik half uur leverde dat na een combinatie, opgezet door verdediger Rico Bouwmans een mogelijkheid op maar de bal ging uit de poging van Bouwmans via de CVC-doelman naast.

De daaropvolgende hoekschop leverde DoCoS een tegenvaller op, want Tim Gonlag kwam verkeerd terecht en moest met – vermoedelijk een enkelblessure – naar het ziekenhuis. Invaller Arthur Schiebroek stond bij zijn eerste balcontact aan de basis van de gelijkmaker van DoCoS. Vanaf de middenlijn gaf Schiebroek een hoge diepe bal, die door Danny Maaskant het beste werd beoordeeld. Een prima kopbal van Maaskant betekende: 1-1.

In de slotfase van de eerste helft was DoCoS de beter voetballende ploeg die zelfs nog een paar mogelijkheden kreeg maar de kopbal van Sven Ravensbergen ging voor langs het doel en de bal uit het afstandsschot van Melvin van Gent werd een prooi van de CVC-doelman

Weer snelle treffer

DoCoS ging met een goed gevoel de pauze in, maar werd direct na rust weer tot achtervolgen gedwongen. Een diepe bal vanuit de CVC-defensie belandde achter de defensie van DoCoS en daar reageerde de CVC-spits het snelste: 2-1. DoCoS was even van de leg af, maar hervond zich weer snel en probeerde tegen de wind in daar waar mogelijk met combinaties kansen te scheppen.

Slechts een paar keer lukte dat echt goed. Vooral de aanval vanaf de linkervleugel waarbij de bal naar rechts werd verplaatst en vervolgens door Melvin van Gent werd teruggelegd, leek rijp voor de gelijkmaker. Helaas ging de bal uit het schot van spits Chris van Empel over het CVC-doel. En in de slotfase legde invaller Mitchel Klein de bal prima terug op Danny Maaskant, die succes zocht in de korte hoek maar daar liet de CVC-doelman zich niet verrassen.

CVC op zijn beurt probeerde het vooral met lange, diepe ballen. Dat leverde vlak voor tijd nog een hachelijke situatie op waarin doelman Mitchel van Abswoude prima het hoofd koel hield, de bal snel in het spel bracht en in de omschakeling DoCoS alsnog de gelijkmaker leek te maken. Invaller Mitchel Klein schoot de bal evenwel voor langs het CVC-doel.

Achtervolger CVC Reeuwijk komt tot op 4 punten

Door de nederlaag bij nummer twee CVC komt de achtervolger uit Reeuwijk, die nu zes wedstrijden op rij heeft gewonnen, tot op vier punten van koploper DoCoS. De uitgangspositie voor het laatste blok van vier wedstrijden is voor DoCoS, ondanks deze nederlaag, onveranderd: er moeten in deze slotserie zes winstpunten worden geboekt op de concurrentie om de titel binnen te halen. Koudekerk, dat met 3-4 won bij eerste periodewinnaar BSC ’68, is derde op vijf punten.

BSC ’68 is volgende week te gast bij DoCoS. DoCoS ontvangt een week later WDS, dat vandaag won bij Hazerswoudse Boys. WDS strijdt met CVC om de derde periodetitel. Deze twee ploegen treffen elkaar volgende week in Driebruggen. DoCoS sluit de competitie af bij DWO, dat zich vandaag praktisch uitschakelde voor een kans op de nacompetitie door met 4-4 gelijk te spelen tegen hekkensluiter Rohda ’76.

Karakteristieken CVC – DoCoS 2-1 (1-1). 3. Danny Maaskant (e.d.) 1-0, 41. Danny Maaskant 1-1, 47. CVC 2-1.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet, Melvin Zweistra (83. Wim de Bolster), Sven Ravensbergen, Tim Gonlag (39. Arthur Schiebroek, Melvin van Gent (59. Mitchel Klein), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq