DoCoS laat FC Oudewater ontsnappen

LEIDEN, 28 januari 2023 – DoCoS heeft de eerste competitiewedstrijd in het kalenderjaar 2023 met 0-1 verloren van FC Oudewater. Voor eigen publiek domineerde DoCoS voor rust, had het aan doelman Van Abswoude te danken dat het na rust in de wedstrijd bleef maar verzuimde de verdiende gelijkmaker te scoren.

DoCoS trad als nummer twaalf van de ranglijst onbevreesd tegen de nummer vier FC Oudewater aan. Vol overtuiging trok DoCoS ten aanval en probeerde het de bezoekers vast te zetten op eigen helft. DoCoS domineerde voor rust, maar kon geen echte bres vinden in de defensie van de bezoekers.

Cruciale minuut

De 37e minuut bleek achteraf cruciaal. Een prachtige Leidse aanval over de rechterkant, goed combinerend met Mitchel Klein en Milan Flippo, leidde tot een prima voorzet van de bal op Chris van Empel. De spits kwam los van zijn verdediger maar kopte de bal helaas naast in plaats van in het doel. Nog in dezelfde minuut sloegen de bezoekers toe aan de andere kant. Sven Rietveld, een van de slimste en balvaardigste aanvallers aan de kant van de bezoekers, voerde een behendige aanvalsactie uit over de linkerflank en gaf op het juiste moment een schuiver van de bal voor het doel waarna het voor Menno Venhof een koud kunstje was om de bal in het doel te lopen: 0-1. Een domper voor DoCoS dat zonder verdere kleerscheuren de rust haalde.

Reddende Leidse engel

Na rust kreeg DoCoS het lastig. DoCoS slaagde er nu niet in, zeker het eerste deel van de tweede helft om de bezoekers op eigen helft te houden. FC Oudewater nam het heft in handen en dat leidde tot diverse hachelijke situaties. Telkens bleek doelman Mitchel van Abswoude de reddende Leidse engel. Hij voorkwam tot drie keer toe een zeker lijkende tweede Oudewaterse treffer. Daardoor bleef DoCoS in de wedstrijd. Bovendien inspireerde het optreden van de doelman de thuisclub.

Van de lijn

Met steeds meer energie en passie ging DoCoS op zoek naar de gelijkmaker. De invalbeurt van Sandjai Gajadien, met enkele goede voorzetten vanaf de linkerkant, vergrootte de druk op het doel van de bezoekers. Chris van Empel en Sjors Hermsen kregen in vrije positie kansen op de gelijkmaker maar verzuimden de bal tegen het net te werken. De beste kans op de gelijkmaker viel diep in blessuretijd. Doelman Mitchel van Abswoude kopte de bal buiten bereik van de Oudewaterse doelman in het doel maar een van de verdedigers redde in extremis de bal op de doellijn.

Directe degradatieplek

DoCoS blijft door de 0-1 nederlaag tegen FC Oudewater op een directe degradatieplek en zakt - omdat Kagia vandaag won bij RVC ‘31 (0-4) - naar de dertiende plaats. DoCoS gaat zaterdag op visite bij in Reeuwijk-Dorp bij hetzelfde RVC, de ploeg waartegen DoCoS de openingswedstrijd van het seizoen met 0-1 verloor.

Karakteristieken

DoCoS – FC Oudewater 0-1 (0-1). 37. 0-1. Menno Venhof.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo, Mitchel Klein, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen, Dylan Victory, Tycho Groen (77. Daan Hoogbruin), Sjors Hermsen (77. Sandjai Gajadien), Sipan Khalid, Chris van Empel, Martijn Guijt (62. Quendrim Gashi).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq