DoCoS met lege handen in stadsderby

LEIDEN – De stadsderby bij Lugdunum is voor DoCoS geëindigd in een teleurstellend resultaat. DoCoS had het grootste deel van de wedstrijd de overhand, maar aanvallend wist DoCoS geen potten te breken. En omdat een tegenstander ook altijd kansen krijgt en Lugdunum daar wel raad mee wist, vertrok DoCoS met lege handen uit de Kikkerpolder: 2-0.

De stadsderby tussen de nummer twaalf, Lugdunum, en nummer dertien DoCoS, stond in het teken van de vraag welk van de twee Leidse ploegen erin zou slagen om ten koste van de ander uit de degradatiezone te komen. Lugdunum miste zijn geblesseerde aanvalsleider De Haas, terwijl DoCoS zijn geblesseerde topscorer Sipan Khalid mist.

Spectaculaire start

De Leidse stadsderby in de kelder van de derde klasse kende een spectaculaire start. Binnen zestig seconden had Lugdunum twee keer de kans om de score te openen, nadat de groen-witte aanvallers zo maar bijna vrij baan kregen naar het DoCoS-doel. Adam Drame schoot de bal op de lat, en de terug in het veld springende bal werd opnieuw ingeschoten maar dit keer redde Mitchel Klein op de doellijn. Nog geen twee minuten later omspeelde Martijn Guijt enkele groen-witte verdedigers en bracht de bal voor het doel maar spits Chris van Empel slaagde er niet in om de roodwitten op voorsprong te zetten.

Zorgvuldig

Dat spectaculaire begin kreeg geen vervolg. Lugdunum gokte op snelle, individuele acties waar DoCoS gaandeweg steeds beter het oog in kreeg. DoCoS op zijn beurt koos voor de zorgvuldige opbouw en trok steeds meer de wedstrijd naar zich toe. De opbouw oogde verzorgd en degelijk, dat leidde sporadisch tot mogelijkheden maar de aanvallen miste doelgerichtheid.

Afstandsschoten

Opvallend was dat beide ploegen niet tot echt uitgespeelde kansen kwamen en het vooral van afstandsschoten moesten hebben. Opmerkelijk was – gezien de regenachtige weersomstandigheden - dat slechts één keer de bal laag geschoten werd: Johan van Schie deed dat en de Lugdunumdoelman had de handen vol om de bal te keren. In de rebound was een alerte Mitchel Klein snel ter plekke, maar kon de middenvelder de bal net niet alsnog in het doel tikken.

Flets  

Na rust trok Lugdunum zich terug op eigen helft, speculerend op een snelle uitbraak en op fouten. DoCoS had de overhand, mocht vooral de bal rond spelen maar liet zich aanvallend van een fletse kant zien. Dat werd vooral pijnlijk duidelijk toen Lugdunum op voorsprong was gekomen. De thuisclub die bij een hoekschop in een vol rood-wit strafschopgebied al bijna met een kopbal van Ozan Isitir doel had kunnen treffen, sloeg kort daarna wel toe: uit een vrije trap kwam de bal opnieuw in een vol rood-wit strafschopgebied maar kreeg de groen-witte aanval – ook door afwachtend en halfslachtig verdedigen van DoCoS – een nieuwe kans die door Ozan Isitir dit keer koppend werd benut: 0-1. DoCoS moest daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar de overtuiging ontbrak. Het was vooral lange ballen pompen, die niets opleverden. Dat Lugdunum in blessuretijd nog een tweede doelpunt maakte, was voor de statistieken: 2-0.

Directe degradatie

DoCoS staat door de nederlaag in de stadsderby bij Lugdunum stevig op een directe degradatieplek naar de vierde klasse. De afstand tot de veilige negende plaats is opgelopen tot zeven punten. Komende zaterdag ontvangt DoCoS voor eigen publiek ESTO uit Bodegraven, dat afgelopen seizoen twee keer van DoCoS won in de tweede klasse maar verrassend degradeerde – evenals DoCoS – in de verzwaarde degradatieronde. ESTO verloor vandaag verrassend voor eigen publiek met 2-3 van Zwammerdam en miste daardoor de kans om koploper te worden.

Karakteristieken

Lugdunum – DoCoS 2-0 (0-0). 66’ 1-0. Ozan Isitir, 90+3’ 2-0. Zakaria Bardaa.

Opstelling: Mark van Zonneveld, Kenneth Maaskant, Iljas Amine (72. Yori Mittelmeijer), Michael van Voorthuizen, Johan van Schie, Mitchel Klein, Tygo Groen (46. Enno van Wieringen), Martijn Guijt, Mark Kaptein, Lars de Ridder (82. Danny Disseveld), Chris van Empel.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq