DoCoS met lege handen terug uit Wateringen

DoCoS is er niet in geslaagd om de doelpuntenmachine van VELO in bedwang te houden.

LEIDEN, 17 maart 2019 – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij nummer vijf VELO verloren. DoCoS kwam nog wel op voorsprong maar kon in de tweede helft de meest productieve ploeg in de tweede klasse niet in bedwang houden: 5-2. DoCoS komt door de nederlaag in Wateringen vaster op de dertiende plaats en voelt de hete adem van hekkensluiter TAVV in de nek.

DoCoS startte met de wind mee en legde een behoorlijke eerste helft op de mat. Dat eerste bedrijf leek zeer florissant te worden afgesloten. Nadat Danny Disseveld, debutant in de basis, de score had geopend, verdubbelde Mitchel Klein op slag van rust de voorsprong. Maar de vreugde over de 0-2 voorsprong werd binnen een minuut te niet gedaan. Een klutsbal, beïnvloed door de wind, viel achter doelman Van Abswoude: 1-2. En binnen een minuut na rust waren de zonnige perspectieven op een goed resultaat met de harde wind verdwenen toen de Wateringse spits opnieuw toesloeg: 2-2. DoCoS deed zijn best om de bakens toch weer te verzetten, maar vocht voor een hopeloze zaak toen VELO halverwege het tweede bedrijf een derde keer doel trof. Met va banquevoetbal en de moed der wanhoop ging DoCoS daarna op zoek naar de gelijkmaker. Dat bood de VELO-aanvallers alle ruimte om al counterend nog twee doelpunten te maken: 5-2.

Hete adem

DoCoS komt door de nederlaag bij VELO vaster op de dertiende plaats. De achterstand op nummer twaalf Sportclub Monster (1-1 gelijkspel bij Valken ‘68) is een punt. Bovendien heeft DoCoS een aanzienlijk slechter doelsaldo. De achterstand op de veilige plekken (klassebehoud) bedraagt zes punten omdat alle concurrenten onderin een (Valken ‘68) of drie punten (Berkel) pakten. DoCoS moet echter eerst naar onderen kijken. Hekkensluiter TAVV pakte een punt bij HVC ‘10 en heeft nog maar vier punten achterstand. Zaterdag komt TAVV op bezoek bij DoCoS: inzet van dat duel de strijd om de laatste plaats die directe degradatie betekent.

Karakteristieken

VELO-DoCoS 5-2 (1-2). 38. 0-1 Danny Disseveld, 44. Mitchel Klein 0-2, 45. 1-2, 46. 2-2, 71. 3-2, 80. 4-2, 85. 5-2.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Rowin Peet, Enno van Wieringen, Sean Armitage (83. Tijn van Meegen), Mitchel Klein, Danny Disseveld, Lars de Ridder, Chris van Empel, Luc Quellhorst (54. Bilal Karasahin).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq