DoCoS naar nummer twee Die Haghe

DoCoS vervolgt, na de rustdag van vorige week, de competitie met een uitwedstrijd bij debutant en nummer twee Die Haghe in Den Haag.

LEIDEN – DoCoS begint het tweede blok van de eerste competitiehelft met een uitwedstrijd bij debutant Die Haghe. De Hagenaars staan op een tweede plaats en maken nog kans op de periodetitel. DoCoS op zijn beurt kan bij winst aansluiten met de subtop, bij elk ander resultaat blijft DoCoS in de middenmoot hangen.

DoCoS treft in Die Haghe, de derde tegenstander op rij, tegen wie nog nooit werd gevoetbald. Na Voorschoten ’97 en SVC ’08, beiden gedegradeerd uit de eerste klasse, ontmoet DoCoS met Die Haghe een ploeg die kampioen werd in de derde klasse. Samen met koploper Lugdunum strijdt Die Haghe zaterdag om de eerste periodetitel.

DoCoS’ stadgenoot Lugdunum heeft de beste papieren: de groenwitten uit de Kikkerpolder pakken de periodetitel wanneer zij minimaal gelijk spelen bij DSO in Zoetermeer. Bij verlies pakt Lugdunum toch de periodetitel wanneer DoCoS wint of gelijkspeelt bij Die Haghe.

DoCoS treft met Die Haghe een ploeg die de minst gepasseerde verdediging van de tweede klasse C heeft: in zeven wedstrijden pas drie tegentreffers. De Hagenaars verloren tot nog toe slechts één keer en wel thuis van UVS (0-1). Na UVS is DoCoS de tweede ploeg uit de top-7 van de ranglijst die de degens met Die Haghe kruist. Die Haghe dankt zijn tweede plaats aan de uitstekende resultaten tegen de onderste zes ploegen in de stand: vijf zeges en een gelijkspel (TAVV).

Kampioen

Die Haghe is al ruim 90 jaar oud. De club werd in 1923 opgericht en speelde sinds de Tweede Wereldoorlog afwisselend in de vierde of derde klasse van het zaterdagvoetbal. In het eerste decennium na de eeuwwisseling kende Die Haghe een beste periode met zes seizoenen in de tweede klasse, verdeeld over twee perioden. Na de degradatie in 2008 keerde Die Haghe eenmalig in 2014 terug in de tweede klasse. Maar na een seizoen in de tweede klasse volgde opnieuw degradatie tot het kampioenschap afgelopen zomer met de bijbehorende promotie, voor de vierde keer naar de tweede klasse.

De huidige tweede plaats is ongekend omdat Die Haghe nooit hoger eindigde dan de zevende plaats in het seizoen 2004-2005. Het kampioenschap dit jaar was ook de eerste titel sinds 1983 toen de club kampioen werd in de vierde klasse.

Die Haghe heeft tien seniorenteams en ruim veertig jeugdteams. De Hagenaars spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Ockenburgh, dat acht velden telt waarop behalve Die Haghe ook Toofan en PGS/Vogel hun thuisbasis hebben.

De wedstrijd Die Haghe – DoCoS begint zaterdag 18 november 2017 om 14.30 uur in sportpark Ockenburgh aan de Wijndaelerweg 9 in het Haagse stadsdeel Loosduinen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq