DoCoS nog altijd in race voor play offs

DoCoS, debutant in de 2e klasse, speelt in de laatste en 26e competitiewedstrijd om een plaats in de nacompetitie. Tegenstander is CWO uit Vlaardingen dat nergens kans meer op maakt.

Leiden, 10 mei 2017 – De competitie wordt zaterdag afgesloten met de laatste en 26e speelronde en DoCoS, debutant in de 2e klasse, maakt nog altijd kans op een plek in de nacompetitie om promotie. DoCoS heeft het behalen van de playoffs niet in eigen hand. Het hangt er ook van af of RCL, dat al zeker is van de nacompetitie, zijn laatste duel tegen DSO, waartegen DoCoS vorige week verloor, weggeeft.

Wanneer RCL met meer dan drie doelpunten verschil verliest van DSO wint DSO de derde periode en neemt RCL de periodetitel over van kampioen Te Werve, dat afgelopen zaterdag kampioen werd door de zege van 4-2 op HVC ’10. DoCoS is dan, ongeacht het resultaat tegen CWO, uitgeschakeld voor de nacompetitie.

Wanneer DoCoS gelijk speelt of wint tegen CWO en RCL wint, speelt gelijk of verliest met een of twee doelpunten verschil van DSO gaat de derde periode naar RCL en krijgt DoCoS de vervangende periodetitel van Te Werve.

Zelfs wanneer DoCoS verliest en DSO wint bij RCL, is er een kans dat DoCoS toch naar de nacompetitie gaat. DSO mag dan hooguit met twee doelpunten verschil winnen van RCL en als DoCoS dan verliest van CWO gaat toch DoCoS naar de nacompetitie. DoCoS mag vanwege het betere doelsaldo dan DSO in dat geval zelfs met zeven doelpunten verschil verliezen van CWO (Combinatie Wil Overwinnen), een fusieclub die in 2008 is ontstaan uit het samengaan van drie Vlaardingse voetbalverenigingen.

Vierde plaats

Een gelijkspel van DoCoS tegen CWO betekent overigens dat DoCoS zijn debuut in de 2e klasse sowieso als vierde in de eindstand afsluit. Bij winst bestaat er zelfs nog een kans, afhankelijk van wat Valken ’68 doet bij het in degradatienood verkerende Sportclub Monster, dat debutant DoCoS als derde de competitie afsluit.

Op bezoek bij DoCoS verdedigt CWO de zesde plaats in de eindrangschikking, een resultaat dat de ploeg ook in de afgelopen twee seizoenen behaalde. De Vlaardingers verspeelden vorige week hun laatste kans op de nacompetitie door een gelijkspel tegen RCL, daar waar winnen noodzakelijk was. DoCoS verloor tegelijkertijd met 4-2 van DSO daar waar een gelijkspel voldoende was geweest voor een plek in de nacompetitie.

Voor CWO was het gelijkspel tegen RCL de derde wedstrijd op rij dat de ploeg langs de volle winst greep. Daarvoor werd er thuis verloren van Honselersdijk (0-5) en delfde CWO bij UVS (2-0) het onderspit. Door die slechte serie is de wedstrijd bij DoCoS voor CWO een wedstrijd waar behalve de zesde plaats niets op het spel staat. De uitwedstrijd in december bij CWO eindigde in een 0-2 zege voor DoCoS.

Aftrap half drie

De wedstrijd DoCoS-CWO wordt zaterdag 13 mei 2017 gespeeld op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg in Leiden. De aftrap is van de 26e competitieronde is om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq