DoCoS onderuit in 6-puntenduel tegen Westlandia

DoCoS heeft het 6-puntenduel tegen Westlandia met 0-3 verloren. Doorslaggevend was een niet-gegeven penalty na een overtreding op Michael van Voorthuizen.

LEIDEN, 3 november 2019 – DoCoS heeft in het 6-puntenduel tegen Westlandia geen punten kunnen pakken. Beide ploegen eindigden het duel met tien man, nadat in de eerste helft voor DoCoS Danny Disseveld met een rode kaart werd weggestuurd en kort na rust Vince Olshoorn van Westlandia voortijdig mocht inrukken. Doorslaggevend was een niet-gegeven penalty na een overtreding op Michael van Voorthuizen.

DoCoS zit in de hoek waar de klappen vallen. Door blessures moest DoCoS voor de zoveelste keer dit seizoen in zijn zevende duel voor de zevende keer met een gewijzigde opstelling beginnen aan de wedstrijd. In vergelijking met de stadsderby tegen UVS stonden er dit keer drie andere spelers aan de aftrap, onder meer doordat aanvoerder Simon Joubij en aanvaller Luc Quellhorst – naast een elftal andere geblesseerden – niet inzetbaar waren. In het op kunstgras – door de voortdurende regenval was het hoofdveld afgekeurd – gespeelde duel begon DoCoS tegen Westlandia zoekende en kwam al snel in de problemen. Na een kwartier prikte Stefan Bron de openingstreffer binnen. Maar nog voor het half uur moest DoCoS een forse tegenvaller incasseren. Danny Disseveld houdt aanvaller Shane Bruinen net buiten het strafschopgebied vast en krijgt een rode kaart. DoCoS met tien tegen elf, met nog ruim een uur te spelen, bij een achterstand van 0-1. Desondanks krijgt DoCoS vlak voor rust een goede kans op de gelijkmaker maar Milan Flippo moet in vrije positie zijn meerdere erkennen in de doelman van Westlandia.

Tien tegen tien

Direct na rust wordt het tien tegen tien. Vince Olshoorn van de bezoekers krijgt rood omdat hij de doorgebroken DoCoS-aanvaller neerhaalt. De toegekende vrije trap levert DoCoS niets op maar luidt wel een fase in waarin DoCoS de boventoon voert. DoCoS zet Westlandia onder druk en af en toe zijn er enkele scrimmages waaruit zo maar de gelijkmaker had kunnen vallen. Cruciaal is het moment echter twintig minuten na rust. De opgerukte Michael van Voorthuizen wordt onderuitgehaald in het Naaldwijkse strafschopgebied. De scheidsrechter wil van geen penalty weten en in de counter slaan de bezoekers toe. Daarbij had het er meer dan alle schijn van dat verdediger Pieter Maat, die de bal wilde wegkoppen, onreglementair tegen de grond werd gewerkt waarna Shane Bruinen alleen voor doelman Van Harmelen kwam: in plaats van een kans door een penalty op 1-1 wordt het 0-2.

Kort daarna is het laatste sprankje hoop op een goed resultaat definitief verdwenen als Stefan Bron vrij voor doelman Joris van Harmelen komt en met een vakkundige actie de bal in het doel werkt: 0-3.

Hekkensluiter

DoCoS blijft door de nederlaag tegen Westlandia op de veertiende plaats, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De afstand tot de veilige elfde plaats (HVC ’10 met 7 punten, op doelsaldo want dat is minder dan RCL en Kagia op de plekken negen en tien die ook zeven punten hebben) groeit van twee naar drie punten doordat Te Werve zich met een 5-0 zege op Kagia van de twaalfde naar de 8e plaats speelt. DoCoS ontvangt komende zaterdag nummer zes SVC ’08, dat voor eigen publiek met 1-3 verloor van Soccer Boys, en daardoor de aansluiting met de kop van de ranglijst heeft verloren.

Karakteristieken

DoCoS – Westlandia 0-3 (0-1). 11. Stefan Bron 0-1, 24. Danny Disseveld rood, 47. Vince Oldhootn rood, 73. Shane Bruinen 0-2, 75. Stefan Bron 0-3.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Pieter Maat, Robin Brasker (82. Wesley van der Leek), Danny Disseveld, Sean Armitage, Mike Filippo, Quendrim Gashi (46. Enno van Wieringen), Milan Flippo, Chris van Empel, Roy Elkerbout (76. Sandjai Gajadien).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq