DoCoS ontvangt eerste periodewinnaar BSC ’68

Koploper DoCoS is zaterdag gastheer voor eerste periodewinnaar BSC ’68. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft DoCoS zes winstpunten nodig om zeker te zijn van de titel.

LEIDEN, 28 april 2016 – Koploper DoCoS heeft nog zes winstpunten nodig om het kampioenschap in de 3e klasse A binnen te halen. Die punten kunnen worden binnengehaald in twee thuiswedstrijden en/of een uit-wedstrijd, te beginnen zaterdag met de thuiswedstrijd tegen eerste periodewinnaar BSC ’68.

De voorsprong van DoCoS op nummer twee CVC Reeuwijk is na het verlies in Reeuwijk teruggelopen van zeven naar vier punten. Om het kampioenschap binnen te halen, blijft de opdracht hetzelfde: zes winstpunten ten opzichte van de naaste achtervolgers uit de laatste serie wedstrijden, twee thuis, tegen BSC ’68 en WDS en een uit, bij DWO.

Zaterdag is eerste periodewinnaar BSC ’68 te gast bij DoCoS. Het eerste duel dit seizoen tussen beide teams eindigde in 1-1. BSC ’68 won de eerste periodetitel, stond met Kerst nog samen met DoCoS en Kagia op de gedeelde eerste plaats, maar na de winterstop kwam de klad er in bij de Benthuizense ploeg.

Inmiddels is BSC ’68 afgezakt naar de zevende plaats. Vorige week verloor BSC in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-4 van Koudekerk, dat derde staat en met de zege bij BSC de achterstand op DoCoS verkleinde van acht naar vijf punten. Bovendien raakte BSC ’68 in de slotfase twee spelers kwijt met een rode kaart.

De grote vraag is natuurlijk of DoCoS zich tegen BSC ’68 kan herstellen van de nederlaag bij CVC Reeuwijk, de eerste uit-nederlaag van het seizoen, en laat zien waarom de ploeg koploper en de voornaamste titelkandidaat is. BSC ’68 speelt in principe nergens voor; de gasten uit Benthuizen zijn al verzekerd van de nacompetitie.

Concurrentie

Van de achtervolgers, CVC Reeuwijk en Koudekerk, heeft CVC een lastige uitwedstrijd. De Reeuwijkers spelen de derby bij WDS in Driebruggen. De inzet: de eer in de derby, maar ook de strijd om de derde periode en voor CVC de strijd om DoCoS in het vizier te houden. Koudekerk speelt voor eigen publiek tegen NSV ’46, dat tegen degradatie strijdt, en blijft bij winst in de race om nacompetitie.

In theorie kan DoCoS zaterdag kampioen worden, maar dan moet er niet alleen zelf worden gewonnen van BSC ’68 maar dan moet ook CVC bij WDS verliezen en mag Koudekerk voor eigen publiek niet winnen van NSV ’46.

Programma

De wedstrijd DoCoS – BSC ’68 begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Het resterende programma van DoCoS:

30 april – DoCoS – BSC ‘68

7 mei – DoCoS – WDS

14 mei – DWO – DoCoS

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq