DoCoS ontvangt onberekenbaar Zwammerdam

DoCoS krijgt komende zaterdag met Zwammerdam een onberekenbare tegenstander op bezoek.

Leiden, 3 november 2015 – DoCoS, sinds zaterdag nummer drie op de ranglijst, krijgt komende zaterdag Zwammerdam op bezoek. De inzet voor DoCoS is helder: winst betekent steviger in de top-3. Voor Zwammerdam betekent een zege verder weg van de gevreesde plaatsen onderin de ranglijst. Zwammerdam verliet vorige week de voorlaatste plaats, staat tiende en wil naar het linkerrijtje.

Drie keer gelijk tegen de toppers

De bezoekers uit Zwammerdam ontpoppen zich dit seizoen als een onberekenbare tegenstander. Zwammerdam heeft de grootste overwinning en de grootste nederlaag op zijn conto staan. Tegelijkertijd heeft Zwammerdam tegen de toppers uit de derde klasse A nog geen nederlaag geleden: tegen drie van de vier ploegen uit de top-4 speelde Zwammerdam gelijk.

Bij de huidige koploper BSC ’68 speelde Zwammerdam met 1-1 gelijk. Bij CVC Reeuwijk, dat vierde staat met evenveel punten als DoCoS, werd het 0-0. Voor eigen publiek kwam Zwammerdam tegen nummer twee Koudekerk – evenals DoCoS thuis tegen Koudekerk – een 1-1 gelijkspel overeen.

De onberekenbaarheid van Zwammerdam zit er dan ook nog eens in dat de ploeg na de forse 8-1 zege tegen NSV ’46 eindelijk de gevreesde degradatieplekken heeft verlaten en nu tiende staat. Tegenover die grote zege staat ook de grootste nederlaag (1-7) tegen de huidige hekkensluiter Rohda ’76 uit Bodegraven. Tegen Rohda ’76, dat inmiddels laatste staat, won DoCoS afgelopen zaterdag met 0-3 terwijl NSV ’46 voor volgende week op het programma staat.

Historie: DoCoS in balans met Zwammerdam

DoCoS heeft voor eigen publiek zowel verloren (een kansloze 1-4 in het debuutjaar in de 3e klasse) als gewonnen (vorig seizoen met 3-0). Bij Zwammerdam werd het twee keer gelijk: 1-1 in het seizoen 2013-2014 en 2-2 vorig seizoen. Zwammerdam eindigde in beide seizoenen boven DoCoS op de ranglijst.

DoCoS – Zwammerdam begint zaterdag 7 november om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq