DoCoS ontvangt ongeslagen Kagia

DoCoS krijgt zaterdag het ongeslagen Kagia uit Lissebroek op visite.

Leiden, 23 september 2015 – In de tweede thuiswedstrijd van DoCoS is het ongeslagen Kagia uit Lissebroek te gast. Kagia won twee keer overtuigend voor eigen publiek: 4-1 tegen Oegstgeest en 2-1 tegen Rohda ’76. Voor Kagia is de wedstrijd bij DoCoS het eerste uit-duel in dit seizoen. De allereerste uitwedstrijd, het openingsduel van de Lissebroekers, werd begin september uit bij Lugdunum afgelast.

In de huidige enigszins vertekende ranglijst gaat het om een strijd tussen de nummer 3 (Kagia) en nummer 6 (DoCoS). Op basis van die stand is Kagia favoriet. De Lissebroekers hebben bovendien nog een wedstrijd te goed, het inhaalduel tegen Lugdunum dat evenals Kagia 6 punten uit 2 wedstrijden heeft gehaald. Wil DoCoS de aansluiting behouden dan is het handig dat de drie punten in eigen huis worden gehouden.

DoCoS kan na de dikverdiende overwinning vorige week bij Oegstgeest (3-2) daarom een goede zaak doen als het nog ongeslagen Kagia van de winst wordt afgehouden. Twee weken geleden verloor DoCoS voor eigen publiek van Lugdunum (2-3). Het interessante is of DoCoS kracht kan peuren uit de zege bij Oegstgeest. Een 2-0 achterstand werd toen omgebogen in een 3-2 winst. Bij winst gaat DoCoS over Kagia heen en krijgt het aansluiting bij de top van de ranglijst. Bij verlies valt DoCoS terug naar de tweede helft van de ranglijst.

Tegen Kagia: een keer winst

DoCoS speelde tot nu toe vier officiele competitiewedstrijden tegen Kagia. Vorig seizoen won DoCoS thuis met 4-3 maar werd er uit met 2-0 verloren. Een seizoen eerder verloor DoCoS twee keer van Kagia: uit met 4-2 en thuis met 0-1. Dat was een zure nederlaag omdat DoCoS daarmee de tweede periodetitel in zijn debuutseizoen in de derde klasse A Zaterdag West II verspeelde.

Dinsdag: Hazerswoudse Boys

De wedstrijd DoCoS-Kagia wordt gespeeld op zaterdag 26 september aanvang 14.30 uur. Drie dagen later, dinsdag 29 september, speelt DoCoS de competitiewedstrijd tegen Hazerswoudse Boys, aanvang 20.15 uur. Deze wedstrijd stond gepland op 3 oktober maar is vanwege de feestelijkheden rond Leids Ontzet vervroegd.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq