DoCoS ontvangt titelkandidaat Die Haghe

DoCoS sluit de slecht verlopen maand maart af met een thuiswedstrijd tegen koploper Die Haghe.

LEIDEN, 30 maart 2018 – DoCoS krijgt zaterdag de belangrijkste titelkandidaat, de riant leidende koploper Die Haghe op bezoek. De Hagenaars hebben een comfortabele voorsprong van 9 punten en komen elke week dichter bij het kampioenschap. Het duel lijkt daarmee op voorhand een zware dobber voor DoCoS, dat elk punt goed kan gebruiken.

DoCoS verloor het uitduel bij Die Haghe kansloos met 3-0, en heeft daarom in de thuiswedstrijd wat recht te zetten. Dat is ook nodig want de maand maart, die begon met een mooie zege bij SVC ’08 leverde in de twee volgende duels, thuis tegen Voorschoten ’97 (1-2) en uit tegen Honselersdijk (0-2) nul punten op. Een positief resultaat is daarom voor DoCoS gewenst dat de punten goed kan gebruiken in de strijd om weg te blijven van de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap betekent.

Titelfavoriet

De bezoekers uit Den Haag sloegen direct na de winterstop een belangrijke slag in de strijd om de titel door naaste concurrent Valken ’68 te verslaan. Ondanks twee recente verrassende thuisnederlagen (tegen hekkensluiter CVC Reeuwijk en subtopper HVC ’10) heeft Die Haghe nog altijd een riante voorsprong van negen punten op Valken ’68. De Hagenaars zijn bovendien in uitwedstrijden nog ongeslagen. Zeven overwinningen boekte Die Haghe op vreemde bodem, terwijl er twee keer werd gelijkgespeeld, 1-1 bij TAVV en 1-1 bij UVS.

Vierde keer in tweede klasse

Die Haghe is al ruim 90 jaar oud. De club werd in 1923 opgericht en speelde sinds de Tweede Wereldoorlog afwisselend in de vierde of derde klasse van het zaterdagvoetbal. In het eerste decennium na de eeuwwisseling kende Die Haghe een beste periode met zes seizoenen in de tweede klasse, verdeeld over twee perioden. Na de degradatie in 2008 keerde Die Haghe eenmalig in 2014 terug in de tweede klasse. Maar na een seizoen in de tweede klasse volgde opnieuw degradatie tot het kampioenschap afgelopen zomer, de eerste titel voor Die Haghe sinds 1983, met de bijbehorende promotie, voor de vierde keer naar de tweede klasse. Die Haghe heeft dus duidelijk meer ervaring op het niveau van de tweede klasse dan DoCoS dat aan zijn tweede seizoen bezig is.

Die Haghe heeft tien seniorenteams en ruim veertig jeugdteams. De Hagenaars spelen hun thuiswedstrijden op sportpark Ockenburgh, dat acht velden telt waarop behalve Die Haghe ook Toofan en PGS/Vogel hun thuisbasis hebben.

De aftrap zaterdag van DoCoS tegen Die Haghe is gepland om 14.30 uur op sportpark De Mors aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq