DoCoS overtroeft ASC in cruciaal duel

LEIDEN, 14 mei 2023 – DoCoS heeft in een cruciaal duel in de strijd om het behoud van het tweedeklasserschap concurrent ASC met lege handen terug naar Oegstgeest gestuurd: 4-0. Het grote verschil tussen beiden ploegen: DoCoS speelde met overtuiging en strijdlust en toonde zich de enige ploeg die deze derby echt wilde winnen.

De opgave voor DoCoS in de strijd om klassenbehoud was zaterdag in de derby tegen ASC overduidelijk. Er telde maar één resultaat: winnen om zo de achterstand op ASC van drie punten goed te maken en om zo directe degradatie te ontlopen. Een nederlaag zou alle kansen op klassenbehoud, via de nacompetitie, flink verkleinen.

Openingstreffer

DoCoS speelde vol overgave en won vrijwel alle duels. DoCoS overwon ook een vroege tegenslag. Nog binnen het eerste kwartier moest DoCoS een tegenvaller slikken toen Quendrim Gashi met een gekneusde rib het veld moest verlaten. Het elftal van DoCoS liet zich er niet door van de wijs brengen en scoorde via Sipan Khalid, op aangeven van Martijn Guijt, een paar minuten later de belangrijke openingstreffer. Vlak voor rust waren de rollen omgedraaid en beloonde Guijt, op aangeven van Khalid, de aanvalslust van DoCoS met een tweede treffer.

Slotfase

DoCoS bleef na rust de baas op de Leidse grasmat. ASC mocht een paar keer ruiken aan iets wat op de mogelijkheid op een doelpunt leek. DoCoS besliste de wedstrijd in de slotfase definitief dankzij opnieuw het duo Martijn Guijt en Sipan Khalid, die beiden een tweede treffer lieten aantekenen. Khalid scoorde op aangeven van invaller Tijn van Meegen, die na enkele jaren blessureleed en herstel, weer zijn opwachting maakte in het vaandelteam van DoCoS.

Dubbele winst

DoCoS stijgt door de zege op ASC van de twaalfde (directe degradatieplaats) naar de elfde plek, ten koste van ASC. In punten staan beide teams gelijk maar de 4-0 zege telt dubbel, want levert qua doelsaldo een dubbelvoordeel voor DoCoS op ten opzichte van de concurrent uit Oegstgeest: DoCoS min vijf en ASC min twaalf. Na zaterdag betekent het verschil in doelsaldo dat DoCoS de twaalfde directe degradatieplek overdoet aan ASC.

Nacompetitieplek

De elfde plaats die DoCoS bezet, betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud. De verschillen zijn met twee speelronden te gaan minimaal. Legmeeervogels en Kagia staan tiende en negende met een en twee punten meer dan DoCoS, maar beide plekken betekenen aan het einde van het seizoen ook nacompetitie om behoud. De afstand van DoCoS tot de veilige achtste plek (Alphia) bedraagt drie punten.

Spannende ronde

DoCoS speelt in de voorlaatste competitieronde uit in Oudewater dat op de zesde plek staat, maar ook nog niet veilig is want FC Oudewater heeft slechts twee punten meer dan Kagia. In de strijd om behoud strijdt behalve DoCoS volgende week nummer twaalf ASC (thuis tegen nummer drie Foreholte), nummer tien Legmeervogels (thuis tegen nummer zeven RCL, en tevens in de race om de nacompetitie om promotie), nummer negen Kagia (thuis tegen het al gedegradeerde RVC ’31) en Alphia (winnaar van de eerste periodetitel, uit bij EMM ’21) om belangrijke winstpunten in de strijd tegen degradatie.

FC Oudewater

DoCoS verloor eerder dit jaar voor eigen publiek met 0-1 van FC Oudewater dat toen nog in de titelrace zat. Die titelrace is nog niet beslist, want FC Aalsmeer won zaterdag weliswaar (5-1 tegen RCL) maar nummer twee Donk (2-0 tegen EMM ’21) won ook, zodat het verschil vijf punten blijft met nog twee duels te gaan. Aalsmeer kan daarom zaterdag uit bij het gedegradeerde TAVV kampioen worden.

Karakteristieken

DoCoS – ASC 4-0 (2-0). 13. 1-0. Sipan Khalid, 35. 2-0. Martijn Guijt, 80. 3-0. Martijn Guijt, 90+2. 4-0. Sipan Khalid.

Opstelling: Mark van Zonneveld, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Michael van Voorthuijzen, Enno van Wieringen (71. Tijn van Meegen), Dylan Victory (71. Danny Disseveld), Quendrim Gashi (9. Tycho Douwes), Milan Flippo (76. Mo Gassama), Sjors Hermsen, Sipan Khalid, Martijn Guijt.

Verslag Leiden Amateurvoetbal

Voor wie een uitgebreid verslag wil lezen van DoCoS tegen ASC klik hier voor het verslag van Leiden Amateurvoetbal.

DoCoS doet inspiratieloos ASC pijn (plus de nababbels)

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq