DoCoS pakt koppositie

DoCoS is enige koploper in de 3e klasse A na de winst op Oegstgeest en de afgelasting van Kagia.

LEIDEN, 30 januari 2016 – DoCoS heeft de derby tegen hekkensluiter Oegstgeest met een verdiende zege naar zich toegetrokken: 3-0. Door de eigen winst en doordat het duel van koploper Kagia werd afgelast, is DoCoS de nieuwe, enige koploper in de 3e klasse A: een punt meer en een wedstrijd meer gespeeld dan Kagia.

DoCoS begon anders dan gebruikelijk relatief gezapig aan het duel met hekkensluiter Oegstgeest. De gasten uit Oegstgeest verloren vorige week van Kagia, dat daarmee enig koploper werd, en waren in het duel met nummer twee DoCoS geen favoriet voor de zege.

De beste kansen in de eerste helft waren voor DoCoS, maar Oegstgeest kreeg zeker ook zijn mogelijkheden. De eerste kans van de wedstrijd, een kopbal van Groeneveld, die kort daarna geblesseerd uitviel, was voor Oegstgeest maar leverde niets op. De eerste echte kans van DoCoS was meteen een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. De vrijgesprinte Sven Ravensbergen kreeg de bal in de diepte aangespeeld, maar schoot de bal tegen de goed uitgelopen Oegstgeester doelman aan.

DoCoS was de betere ploeg terwijl Oegstgeest probeerde met snelle uitbraken de vleugelspitsen aan het werk te zetten. Dat leverde de gasten twee goede mogelijkheden op voor Gianfiglio maar dat bracht DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude niet in problemen. De druk van DoCoS resulteerde in een serie hoekschoppen en vrije trappen, die een aantal goede kansen op de openingstreffer opleverden maar de bal verdween bij pogingen van Chris van Empel, Melvin Zweinstra en Arthur Schiebroek over het doel van de gasten. En dus gingen beide teams rusten met een dubbelblank stand.

Snelle goal

In de tweede helft schakelde DoCoS een klein tandje hoger en beloonde zichzelf daarmee al snel met het openingsdoelpunt. Een onnodige handsbal leverde DoCoS een vrije trap op halverwege de helft van de gasten. Melvin van Gent gaf een mooie voorzet waarna Chris van Empel de bal inkopte, de keeper raakte en daarna voor de zekerheid de bal het goede laatste zetje gaf: 1-0. Melvin van Gent stond ook aan de basis van de tweede treffer. Hij gaf een pass over de breedte naar Nils Slingerland die van buiten het strafschopgebied op doel schoot waarna de bal geblokt werd binnen de zestien meter met de arm door een Oegstgeester verdediger. Penalty besliste de scheidsrechter. Melvin Zweinstra moest daarvoor twee keer aanleggen, beide keren schoot hij de bal onberispelijk in. Een score die voor twee telde maar slechts voor een werd geteld: 2-0.

Daarmee was het duel eigenlijk beslist. Oegstgeest mocht nog een enkele poging wagen en kwam halfweg zelfs dicht bij een doelpunt maar doelman Mitchel van Abswoude redde eerst met de voet en daarna bij de inzet van Leugering pakte hij de bal klemvast. Met die poging van Oegstgeest om terug in de wedstrijd komen, maakte DoCoS snel korte metten. Na een goede actie van Rowin Peet kwam de bal bij Chris van Empel die de bal uitstekend aflegde op de vrijgelopen Sven Ravensbergen die in alle vrijheid de goede hoek mocht uitzoeken: 3-0.

In de slotfase speelde DoCoS de wedstrijd bekwaam uit, kon Oegstgeest DoCoS niet meer verontrusten en strandde enkele aanvallende pogingen van gretige DoCoS-invallers in schoonheid.

Terug op koppositie

DoCoS is door de winst op Oegstgeest voor het eerst enig koploper in de 3e klasse A, ook omdat Kagia, koploper voor aanvang van deze competitieronde, niet in actie kwam omdat het duel bij Rohda ’76 werd afgelast. DoCoS, dat de winterpauze in ging als koploper samen met Kagia en BSC ’68, heeft een punt meer dan Kagia, met dus een wedstrijd meer gespeeld. BSC ’68 dat gelijk stond met DoCoS viel terug door een ruime 4-1 nederlaag bij DWO. Koudekerk herstelde zich van de oorwassing in Reeuwijk, houdt aansluiting door winst op Zwammerdam en is op drie punten de nieuwe nummer drie.

Volgende zaterdag is er een inhaalprogramma, mogelijk met Rohda ’76-Kagia. Over twee weken, zaterdag 13 februari, gaat DoCoS op bezoek bij Kagia dat bij winst in Bodegraven de koppositie herovert. In de strijd om de tweede periode heeft DoCoS drie punten voorsprong op Kagia, dat nog een wedstrijd, die tegen Rohda ’76, tegoed heeft.

Karakteristieken DoCoS – Oegstgeest 3-0 (0-0) 57. Chris van Empel 1-0, 64. Melvin Zweinstra 2-0 (penalty), 74. Sven Ravensbergen 3-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuizen, Arthur Schiebroek, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet (78. Wim de Bolster), Melvin Zweinstra (77. Zoey de Jong), Sven Ravensbergen, Melvin van Gent, Chris van Empel en Nils Slingerland (77. Mitchel Klein).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq