DoCoS pakt lekkere zege tegen DSO

DoCoS heeft de thuiswedstrijd op de valreep afgesloten met winst. Het betekende drie lekkere punten na een duel waarin DSO de beste kansen had.

LEIDEN, 13 oktober 2018 – DoCoS stapte met een lekker gevoel van het veld na het duel tegen DSO. Op de valreep pakte DoCoS de winst in een ontmoeting waarin de tegenstander de betere scoringskansen had. Doelman Joris van Harmelen voorkwam enkele zekere doelpunten en speelde daarom een hoofdrol. Matchwinnaar werd invaller Chris van Empel.

De ontmoetingen tussen DoCoS en het ambitieuze DSO, dat aast op terugkeer naar de 1e klasse, zijn altijd doelpuntrijk. DSO beschikt over talentvolle aanvallers en een geweldige regisseur op het middenveld, Jay Weber. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat de gasten als eerste dicht bij een doelpunt kwamen. De bal uit het schot van Brandon Richardson, na ruim tien minuten, trof de kruising boven doelman Van Harmelen. De DoCoS-keeper moest kort daarna gestrekt om een treffer van DSO te voorkomen. Van Harmelen was ook alert, vlak voor rust, toen Weber een van de DSO-aanvallers vrij voor doel zette.

De oude voetbalwet is, wanneer de ene ploeg zijn kansen niet benut, slaat de andere toe. DoCoS kwam kort na rust op voorsprong. Een diepe bal werd in de DSO-defensie niet goed beoordeeld. Lars de Ridder was er als de kippen bij en benutte deze eerste kans na de pauze.Adam Atif was niet lang daarna dicht bij een tweede Leidse treffer. De bal uit zijn vrije trap ging maar net naast. DSO ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en er was een verdediger nodig voor de gelijkmaker: Roel Stoffels lukte het om de bal achter doelman Van Harmelen te schieten. DSO leek daarna door te drukken, maar de DoCoS-doelman voorkwam met een reflex op een inzet van een van de DSO-aanvallers een tweede doelpunt. En dus werd door DoCoS de oude voetbalwet weer van stal gehaald. In de absolute slotfase leek Mitchel Klein de alles beslissende treffer te scoren. De bal ging echter op de paal, stuitte terug in het veld en invaller Chris van Empel was alert: 2-1.

Linkerrijtje

DoCoS leed een jaar geleden een thuisnederlaag tegen DSO en zakte toen af naar het rechterrijtje. Door de winst tegen DSO blijft DoCoS niet alleen in het linkerrijtje, maar stijgt de ploeg van Ron de Roode naar de vijfde plaats met 7 punten uit 4 duels, een punt achter UVS dat op een gedeelde tweede plaats staat. Koploper is SVC ’08 (9 punten uit 4) dat zijn eerste nederlaag leed tegen Valken ’68. DoCos speelt zaterdag de Stevenshofderby bij Voorschoten ’97 dat in het stof beet bij Te Werve (2-0).

Karakteristieken

DoCoS – DSO 2-1.49. Lars de Ridder 1-0, 81. Roel Stoffels 1-1, 90. Chris van Empel 2-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Jeroen Boogmans, Joshua Overvliet, Rowin Peet (33. Nick van Wingerden), Simon Jouby, Adam Atif (90. Pieter Maat), Mitchel Klein, Bilal Karasahin (84. Chris van Empel), Ronnie de Roode, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq