DoCoS pakt naast gelijkspel tegen Soccer Boys

DoCoS heeft de eerste wedstrijd voor eigen publiek in deze competitie afgesloten met een 2-3 nederlaag tegen Soccer Boys.

LEIDEN, 28 september 2019 – DoCoS is er voor eigen publiek tegen Soccer Boys niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden: 2-3. De Bleiswijkse bezoekers wisten telkens gaten te vinden in de Leidse defensie en hadden daarom voortdurend een voorsprong. Toch kwam DoCoS in de slotfase nog sterk terug en als het vizier wat scherper afgericht had gestaan, had een gelijkspel mogelijk geweest.

DoCoS-trainer Dennis Olman had zijn basisopstelling in vergelijking met de nederlaag in de openingswedstrijd bij Van Nispen op een drietal plaatsen aangepast: Danny Maaskant vierde zijn terugkeer in de defensie, Joshua Overvliet was er voor het eerst bij op het middenveld, maar viel al na een kwartier uit nadat hij op zijn hoofd was geraakt, en in de spits mocht Chris van Empel van start gaan. Desondanks liep DoCoS evenals tegen Van Nispen achter de feiten aan. Opnieuw stond DoCoS binnen tien minuten op achterstand. Dit keer was de boosdoener de Bleiswijkse nummer 9, Dave van der Steen die de score opende. Bijna op het half uur maakte Chris van Empel gelijk maar nog voor rust pakte Soccer Boys opnieuw de voorsprong: 1-2 door Zeelenberg, tevens de ruststand.

Na rust kwamen de bezoekers op rozen te toen na een kwartier de voorsprong werd uitgebouwd naar twee treffers: 1-3. De gedreven spelende Lars de Ridder bracht DoCoS terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer: 2-3. En daar waar Soccer Boys ook had kunnen winnen met grotere cijfers had DoCoS even zo goed een gelijkspel kunnen realiseren want Chris van Empel kreeg enkele goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de spits wist het net niet te vinden.

Hekkensluiter

DoCoS zakt door de tweede nederlaag in twee competitieronden van de twaalfde naar de laatste plaats en neemt daarmee de positie als hekkensluiter over van stadgenoot UVS dat vandaag bij Kagia (0-1) won. DoCoS is de enige ploeg na twee ronden met nul punten en heeft met zes tegentreffers de meest gepasseerde defensie in de tweede klasse C.

DoCoS gaat komende zaterdag – twee dagen na Leids Ontzet – op bezoek bij debutant Wateringse Veld Kranenburg dat vandaag na een 0-2 achterstand met 4-2 won van de andere debutant Van Nispen, tegen wie DoCoS met 3-1 verloor in de eerste ronde van de competitie.

Karakteristieken

DoCoS – Soccer Boys 2-3 (1-2). 7. Dave van der Steen 0-1, 28. Chris van Empel 1-1, 36. Dion Zeelenberg 1-2, 59. Ruben van den Bosch 1-3, 69. Lars de Ridder 2-3.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Sean Armitage, Danny Maaskant, Enno van Wieringen, Joshua Overvliet (15. Robin Brasker), Sven Ravensbergen, Quendrim Gashi (87. Roy Elkerbout), Milan Filippo (59. Sandjai Gajadien), Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq