DoCoS pakt punt bij nummer twee RCL

LEIDEN, 12 november 2022 – DoCoS heeft bij nummer twee RCL een punt gepakt. In Leiderdorp, waar het verschil tussen nummer twee en nummer twaalf op de ranglijst onzichtbaar was, bleef het 0-0.

DoCoS ging vanmiddag op bezoek bij RCL in Leiderdorp, een streekderby met grote belangen voor beide ploegen. RCL, dat gedeeld koploper was geworden, moest winnen om kans te blijven maken op de eerste periodetitel. DoCoS, gezakt naar een directe degradatieplek, moest winnen om uit de gevarenzone te geraken. De streekderby leverde een aardige schaakwedstrijd op onder leiding van voormalig profscheidsrechter Roelof Luinge die eindigde zoals deze begon: 0-0.

Aanvoerder van Michael van Voorthuizen tegenover de microfoon van Leiden Amateurvoetbal: “Hij hield het heel kort. Je kon weinig tegen hem zeggen, maar het was een heel sportieve wedstrijd”.

Ontbranden

(Met dank aan Leiden Amateurvoetbal)

Onder leiding van Roelof Luinge, een van de beste scheidsrechters volgens de kenners die dit land ooit voortbracht, had de wedstrijd wel zomaar kunnen ontbranden na twee minuten. Jake van Heusden draaide naar binnen en krulde de bal naar de verre hoek. Mitchel van Abswoude liet zien in goede vorm te steken en zo hield RCL slechts een hoekschop over aan deze poging. Tommy Sinteur was op aangeven van Pascal Brasker een keer koppend dichtbij de openingstreffer, maar opnieuw liet de Leidse doelman zich niet foppen.

Rowin Peet

Verder deelden de formaties speldenprikken uit, maar werd er hoofdzakelijk matig omgegaan met balbezit. Veel ballen werden lukraak naar voren getrapt onder de noemer ‘op goed geluk’. Wel bemoeide Rowin Peet zich tot twee keer toe met het aanvalsspel van de gasten en even zo vaak kreeg de linksback de bal net niet bij kompaan Chris van Empel. De blanco score bij rust was begrijpelijk gezien de schaarste van de kansen en het gegeven dat de ploegen gelijk met elkaar op gingen.

Toevalsvoetbal

Dat was ook na de pauze het geval. Dan had RCL even het betere van het spel en dan kroop DoCoS weer even uit de verdedigende stellingen. Onder aan de streep bleef het op ’toevalsvoetbal’ lijken in de Bloemerd en geen enkele speler kon zich boven het maaiveld uitwerken. Wel speelde Sjors Schouten aan Leiderdorpse kant een puike wedstrijd, maar de middenvelder staat niet bekend om zijn doelpunten en heeft hele andere taken binnen de lijnen. Bij DoCoS speelde Mitchel Klein ook niet onaardig en zoals gezegd was doelman Van Abswoude af en toe van waarde. Verder was het vooral de tijd uitzitten voor de neutrale toeschouwer en voor de aanhang van de beide teams bleef er hoop op een winnende treffer. Die kwam er niet omdat de scherpte en het raffinement ontbraken.

(Dank aan Leiden Amateurvoetbal).

Twaalfde plek

DoCoS blijft door het gelijkspel bij nummer twee RCL op de twaalfde plaats, een klassering die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De afstand tot de veilige achtste plek – de nummers 9, 10 en 11 spelen nacompetitie om behoud - bedraagt drie punten. DoCoS ontvangt zaterdag hekkensluiter TAVV dat vandaag met 0-4 klop kreeg van RVC ’33.

Karakteristieken

RCL – DoCoS 0-0 (0-0).

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo (72. Xander Douwes), Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Rowin Peet, Mitchel Klein, Tycho Douwes, Dylan Victory (72. Sjors Hermsen), Sipan Khalid, Chris van Empel, Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq