DoCoS revancheert zich tegen Alphia

LEIDEN, 18 maart 2023 – Een gedreven spelend DoCoS heeft zich gerevancheerd voor de eerdere 6-0 nederlaag tegen Alphia in Alphen. Voor eigen publiek boekte DoCoS, nummer negen op de ranglijst, tegen nummer twee Alphia een 1-1 puntendeling. Wat vooral opviel was dat het verschil in de ranglijst de hele wedstrijd onzichtbaar was en dat DoCoS betere kansen had op de winst.

DoCoS kwam na de teleurstellende vertoning vorige week tegen DONK in Gouda goed uit de startblokken. Martijn Guijt scoorde binnen een minuut, maar dat doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Sjors Hermsen was met een goed schot van de bal ook dicht bij een doelpunt en in de vijfde minuut kopte Guijt de bal op de lat, na een goede voorzet van Sipan Khalid. Dat had ook een voorsprong kunnen en misschien wel moeten zijn.

Doelpogingen

Dat de bezoekers daarna kansen en mogelijkheden kregen, kwam vooral ook doordat DoCoS op het middenveld balverlies leed. Het leidde tot enkele gevaarlijke Alphense tegenstoten met doelpogingen van Marwan Fennich. Ook mocht DoCoS doelman Van Abswoude – hij dook de bal uit de hoek na een prima Alphense vrije trap – en de ijverige middenvelder Tycho Douwes – hij redde vlak voor de doellijn bij een gevaarlijke Alphense aanval – dankbaar zijn voor hun ingrepen. DoCoS op zijn beurt probeerde vol energie wat terug te doen, maar werd alleen gevaarlijk toen Sipan Khalid de bal op doel mocht schieten. Helaas ging de bal voorlangs.

Twee treffers

Een ongewijzigd DoCoS liet zichzelf direct na rust verrassen. Jordi Wentink mocht vrij opkomen, werd niet aangepakt waarna de Alphense rechtervleugelverdediger de bal vanaf de rand van het Leidse strafschopgebied in de verre hoek schoot: 0-1. DoCoS liet de kop niet hangen en kwam op een enigszins curieuze enkele minuten later op gelijke hoogte. Mitchel Klein nam op links een hoekschop en terwijl aanvallers en verdedigers zich rondom de penaltystip verzamelde draaide de bal kort bij de eerste paal in het doel. Klein verraste daarmee alle Alphense verdedigers, inclusief hun doelman: 1-1.

Strijdlust

DoCoS putte de meeste moed uit deze gelijkmaker. De bezoekers die de zege nodig hadden om in de titelrace te blijven kregen niet echt grip op het veld en op de wedstrijd. DoCoS speelde met enorm veel strijdlust en dat leverde in een combinatie van opportunistisch voetbal en goede voorzetten vanaf beide vleugels, door Sjors Hermsen, Enno van Wieringen en Danny Disseveld, goede kansen op voor Martijn Guijt en Quendrim Gashi. Bovendien verraste Kenneth Maaskant bijna met een slim genomen vrije trap, maar daar had de Alphense doelman goed het oog in. Tegelijkertijd was DoCoS verdedigend ook bij de les waardoor DoCoS zich revancheerde voor de blamerende 6-0 nederlaag afgelopen najaar in Alphen.

Negende plek

DoCoS blijft door het gelijkspel tegen Alphia op de negende plek; het verschil met nummer twee Alphia blijft zes (!) punten. Maar belangrijker is dat de achterstand op de veilige achtste plaats (9, 10 en 11 is aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud met 24 teams voor 2 plaatsen, plek 12, 13 en 14 is direct degraderen) is gegroeid naar twee punten omdat Foreholte vandaag met 4-2 wint van DONK. De afstand tot plek twaalf die direct degraderen betekent is teruggelopen naar vijf punten omdat nummer twaalf Legmeervogels met 1-0 won van nummer vijf ESTO.

Aalsmeer

DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij koploper Aalsmeer dat vandaag met 0-3 won bij hekkensluiter RVC ’33 in Reeuwijk. Aalsmeer vergrootte mede door het gelijkspel van DoCoS tegen Alphia de voorsprong op nummer twee Alphia tot vijf punten.

Karakteristieken

DoCoS – Alphia 1-1 (0-0). 47. 0-1. Jordi Wentink. 54. 1-1. Mitchel Klein.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Michael van Voorthuizen, Sjors Hermsen, Tycho Douwes, Quendrim Gashi, Tygo Groen, Sipan Khalid, Martijn Guijt, Enno van Wieringen (68. Danny Disseveld).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq