DoCoS sluit eerste seizoenshelft af bij CWO

DoCoS sluit de eerste helft van het seizoen in de 2e klasse C af met een uitwedstrijd bij CWO in Vlaardingen. DoCoS verdedigt bij de nummer zes een top-3-plek.

Leiden, 6 december 2016 – DoCoS sluit bij de nummer vijf CWO in Vlaardingen zaterdag de eerste seizoenshelft af. DoCoS verdedigt na de spectaculaire 5-4 zege op DSO een top-3 plaats op de ranglijst. CWO is een geduchte tegenstander, want de Vlaardingers staan zesde op slechts twee punten achterstand, en verloren afgelopen zaterdag geflatteerd van RCL.

DoCoS mag rekenen op een lastige middag in Vlaardingen. CWO verloor evenals DoCoS van koploper Te Werve en van nummer twee RCL, afgelopen zaterdag na een sterke eerste helft met een te hoge 3-0 nederlaag. CWO won echter bij nummer vier Valken ’68 en won ook van DSO, dat zaterdag klop kreeg van DoCoS. De verschillen tussen beide ploegen lijken miniem. Het duel bij CWO vormt daarom voor DoCoS een nieuwe test die beslist of DoCoS met een positie in de top-3 van de ranglijst de winterstop ingaat.

Combinatie Wil Overwinnen

CWO staat voor Combinatie Wil Overwinnen. De Vlaardingse fusieclub is op 1 juli 2008 ontstaan uit het samengaan van sv HSC (5e klasse), HVO (2e klasse) en RKWIK (4e klasse).

Vlaardingen debuteerde met HVO in 1990 in de tweede klasse, werd in 2000 kampioen en promoveerde toen voor de eerste keer naar de 1e klasse, maar degradeerde een jaar later. In 2003 ging HVO weer naar de 1e klasse voor een verblijf dat dit keer twee jaar duurde.

Promotie naar de 1e klasse heeft fusieclub CWO nooit gehaald. Sinds de start in 2008 van de Vlaardingse fusieclub in de 2e klasse is CWO een vaste klant in de 2e klasse die steeds finishte in de middenmoot met een uitzondering in 2012. Toen eindigde CWO als tweede, maar slaagde er niet in om te promoveren. De afgelopen twee seizoenen behaalde CWO de zesde plaats in de eindstand, de plek die de Vlaardingers nu ook weer bezetten.

Kleine jeugdafdeling

CWO heeft in tegenstelling tot DoCoS een kleine jeugdafdeling. De Vlaardingse blauwwitten hebben vier juniorenteams, waaronder een JO19-elftal en een JO17-team, en elf pupillenteams. De hoogste juniorenteams spelen niet hoger dan de tweede klasse van het jeugdvoetbal. CWO telt wel een behoorlijke seniorenafdeling met 7 zaterdagelftallen en 3 zondagteams.

De wedstrijd CWO – DoCoS wordt zaterdag 10 december 2016 gespeeld op sportpark ’t Nieuwelant in Vlaardingen. De aftrap voor de dertiende competitieronde is om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq