DoCoS start met bekerzege in Rotterdam

DoCoS is de bekercompetitie gestart met een overwinning bij XerxesDZB in Rotterdam. DoCoS is meteen enige leider in zijn bekergroep.

DoCoS is de bekercompetitie gestart met een overwinning bij XerxesDZB in Rotterdam.

LEIDEN, 29 augustus 2020 – DoCoS is de bekercompetitie gestart met een overwinning bij XerxesDZB in Rotterdam: 1-3. DoCoS is in zijn bekergroep de eerste koploper en gaat tevens alleen aan de leiding. De beide andere ploegen, RVVH en CWO, speelden tegen elkaar gelijk: 2-2.

DoCoS kwam tegen zondagtweedeklasser XerxesDZB na tien minuten al op achterstand, toen de Rotterdammers de bal achter doelman Mitchel van Abswoude wisten te werken. Maar halverwege de eerste helft tekende Quendrim Gashi de gelijkmaker aan. Op slag van rust zorgde dezelfde speler voor een Leidse voorsprong: 1-2. In de tweede helft vergrootte spits Chris van Empel de marge tot twee treffers: 1-3, tevens de eindstand.

DoCoS speelt in zijn bekergroep nog twee thuiswedstrijden tegen de beide overige ploegen RVVH en CWO uit Vlaardingen. Deze teams speelden vandaag in Ridderkerk bij eersteklasser RVVH met 2-2 gelijk. De Ridderkerkers zijn komende zaterdag te gast in Leiden op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg. Bij een nieuwe zege heeft DoCoS goede papieren voor het bereiken van de tweede bekerronde.

Karakteristieken

XerxesDZB – DoCoS 1-3 (1-2). 10. Xerxes 1-0, 24. Quendrim Gashi 1-1, 45. Quendrim Gashi 1-2, 57. Chris van Empel 1-3.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Filippo, Mike Filippo (25. Mike Silvester), Rowin Peet, Simon Jouby (23. Wesley van der Leek), Quendrim Gashi, Roy Verplancke (46. Floyd de Ridder), Tygo Groen, Mitchel Klein (77. Martijn Guijt), Chris van Empel, Roy Elkerbout (77. Luc Quellhorst).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq