DoCoS start met zege bij HVC '10

DoCoS is de nieuwe competitie gestart met een 1-2 overwinning bij HVC ’10 in Hoek van Holland.

LEIDEN, 23 september 2017 – DoCoS heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de 2e klasse C afgesloten met een 1-2 overwinning bij HVC ’10. In Hoek van Holland legde DoCoS een degelijke partij op de mat waarbij de ploeg niet van de leg raakte door een onverwachte tegentreffer. Zaterdag wacht de eerste derby van het seizoen, thuis tegen RCL dat met 4-1 won van debutant CVC Reeuwijk.

DoCoS startte het tweede seizoen in de 2e klasse met een uitwedstrijd bij HVC ’10 in de wetenschap dat er vorig jaar twee keer van de Hoekse voetballers was gewonnen. De thuisclub op zijn beurt zinde op revanche omdat daar het gevoel leefde dat de nederlagen onterecht waren.

DoCoS speelde een sterke eerste helft en had misschien wel na vijf minuten een pingel moeten krijgen nadat Sven Ravensbergen tegen de grond werd gewerkt. De scheidsrechter besliste anders. Dat de thuisclub na een half uur op voorsprong kwam, was te danken aan een moment van onoplettendheid in de DoCoS-defensie. Leroy Smits kreeg de bal in de voeten en haalde vanaf 25 meter verwoestend uit. De bal verdween buiten bereik van doelman Mitchel van Abswoude in het doel: 1-0.

DoCoS bleef bij de pinken. De goed spelende Lars de Ridder stond aan de basis van de gelijkmaker in de 39e minuut. De bal kwam uit zijn vrije trap bij de verste paal waar Danny Maaskant de bal terugkopte richting de andere paal. Daar had Sven Ravensbergen geen problemen om de gelijkmaker te laten aantekenen: 1-1, tevens de ruststand.

Snelle hervatting

Bijna direct na rust kwam DoCoS op voorsprong. Een prima aanval, opgebouwd van achteruit en gevarieerd van de ene vleugel naar de andere werd afgesloten met een bal teruggelegd op Chris van Empel. De spits deed wat een goede midvoor doet. Hij schoot de bal op het doel en daar bleek de Hoekse doelman zoveel moeite mee te hebben dat de bal in het doel verdween: 1-2.

Die tegenslag was voor de thuisclub het sein: alle hens aan dek. Vol energie en strijdlust probeerde HVC’10 DoCoS uiteen te spelen, maar de thuisclub oogstte vooral gele kaarten. DoCoS op zijn beurt verzuimde in de counter de zaak af te maken en had de pech dat een overtreding op Lars de Ridder niet met een pingel werd bestraft. Daardoor bleef het vooral spannend, zeker omdat de thuisclub in de allerlaatste minuut nog een bovenste beste kopkans kreeg. De bal verdween echter recht in de handen van doelman Mitchel van Abswoude.

Voor HVC ’10 waren daarmee de druiven rood en zuur, terwijl DoCoS de eerste drie punten op de rekening mag bijschrijven en dat is met het oog op de komende twee derby’s (zaterdag thuis tegen RCL, de week erna naar Lugdunum) wel zo lekker.

Karakteristieken

HVC ’10 – DoCoS 1-2 (1-1). 30. Leroy Smits 1-0, 39. Sven Ravensbergen 1-1, 49. Chris van Empel 1-2.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Lars de Ridder, Chris van Empel, Mitchel Klein (60. Nils Slingerland).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq