DoCoS stelt eisen aan fusiegesprekken

DoCoS staat open voor fusiegesprekken en stelt daarbij cruciale eisen: meer kunstgrasvelden, meer kleedkamers, extra kunstlicht en geen overname van schulden.

LEIDEN, 29 oktober 2015 – DoCoS, opgericht als fusieclub in 1936, staat open voor gesprekken over mogelijke fusie. Er valt echter met DoCoS alleen te praten over fusie wanneer de accommodatie van DoCoS sterk wordt verbeterd.

DoCoS wil twee extra kunstgrasvelden, een fors aantal extra kleedkamers en extra kunstlicht zodat senioren- en jeugdteams niet alleen ’s avonds kunnen trainen maar ook voor eigen publiek oefenwedstrijden kunnen spelen. Bovendien voelt DoCoS er niets voor om financiële schulden van noodlijdende mogelijke fusiepartners over te nemen.

Voorzitter Jasper van Marwijk heeft dat in september in de ledenvergadering aangegeven en herhaalt dat in reactie op de berichten in het Leidsch Dagblad over een mogelijke fusie van DoCoS met Boshuizen en GHC. Deze mogelijke fusie is een van de opties waarover wordt gesproken. Andere opties tot samengaan staan ook nog open. Bovendien is het behoud van de naam DoCoS een eis, zo benadrukt voorzitter Jasper van Marwijk.

Accommodatie van DoCoS moet beter

Uitbreiding, vernieuwing en verbetering van de accommodatie van DoCoS is volgens het bestuur van cruciaal belang om de jeugd en senioren van DoCoS voldoende ruimte te geven om te trainen, te oefenen en wedstrijden te spelen. De huidige accommodatie aan de Haagsche Schouwweg voldoet niet aan de wensen van DoCoS.

Vragen stellen aan bestuur

Voorzitter Jasper van Marwijk treedt namens DoCoS als woordvoerder op in de gesprekken met de gemeenten en in het Leids amateurvoetbal over mogelijke fusies. De leden zijn daarover onlangs nog geïnformeerd in de Herfstnieuwsbrief. Wie vragen heeft over de mogelijke fusies in het Leidse voetbal kan daarover mailen naar het bestuur: . Bestuursleden daarover spreken kan natuurlijk ook. Zij zijn zaterdags op het DoCoS-complex aanwezig, en vaak ook op andere dagen en avonden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq