DoCoS strijdt om tweede plek met en bij RCL

DoCoS strijdt zaterdag bij RCL in Leiderdorp om de tweede plaats op de ranglijst. DoCoS en RCL zijn als nummers twee op de ranglijst de naaste achtervolgers van koploper Te Werve.

Leiden, 15 maart 2017 – DoCoS strijdt zaterdag tegen RCL om de tweede plaats op de ranglijst. In de derby in Leiderdorp staan RCL, nummer twee op doelsaldo, en DoCoS, nummer drie op doelsaldo, als naaste achtervolgers van koploper Te Werve tegenover elkaar. RCL is favoriet na de 3-5 zege eerder dit seizoen bij DoCoS.

DoCoS en RCL wonnen afgelopen zaterdag beiden en zagen Valken ’68 verrassend verliezen bij hekkensluiter Kethel Spaland. Daardoor staan DoCoS en RCL tweede op de ranglijst, op vier punten van koploper en titelfavoriet Te Werve. Voor RCL wordt het de vierde thuiswedstrijd op rij. Na gelijke spelen tegen Valken ’68 (0-0) en Lyra (2-2) won RCL zaterdag met 3-1 van HVC ’10 uit Hoek van Holland. Qua stand op de ranglijst doen DoCoS en RCL weinig voor elkaar onder. De interessante vraag wordt of de krachtsverhoudingen zaterdag in Leiderdorp ook zo minimaal zijn en of DoCoS met een beter resultaat het einde van deze derby haalt dan destijds in Leiden, toen er na een 2-1 voorsprong, na een kansloze tweede helft met 3-5 werd verloren.

Ervaren 2e klasser

RCL speelt sinds de degradatie in 2014 weer in de 2e klasse. Vorig seizoen was RCL dicht bij promotie maar Westlandia bleek in de nacompetitie te sterk. Daarmee sloot RCL een sterke tweede seizoenshelft af. Bij de jaarwisseling verkeerde RCL nog in degradatienood, maar in de tweede seizoensronde begon het te lopen bij RCL met als beloning een derde plaats plus een uitstekende nacompetitie die net niet werd bekroond.

Lees verder na de foto

Het beste moment voor DoCoS in de voor eigen publiek gespeelde derby tegen RCL: de 2-0 voorsprong wordt gevierd in een duel dat uiteindelijk op een 3-5 nederlaag uitdraaide (Foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Pendelen tussen 3e en 2e klasse

RCL noemt zichzelf een club van klasse en dankt zijn reputatie vooral aan de lange periode in de jaren ’70 en ’80 dat de club elf seizoenen op rij in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal uitkwam. Na de degradatie in 1987 zakte RCL in twee seizoenen direct door naar de 3e klasse. Sindsdien is

RCL veel en vaak betrokken bij degradatie of promotie. In de afgelopen 25 jaar degradeerde of promoveerde RCL dertien keer en speelde nooit langer dan vier seizoenen achtereen op hetzelfde niveau. Er is vooral gependeld tussen 3e en 2e klasse: vijf keer degradeerde RCL van 2e naar 3e klasse en vier keer maakte RCL de omgekeerde route. Tegenover twee seizoenen in de vierde klasse in de eerste helft van de jaren ’90 als dieptepunt staan drie seizoenen eerste klasse in de periode 2011-2014. Sinds de degradatie in 2014 naar de tweede klasse is RCL een topper in de 2e klasse met twee seizoenen op een rij een derde plaats. RCL behoort daarom ook dit seizoen tot de titelfavorieten.

De derby RCL – DoCoS begint zaterdag om 14.30 uur in sportpark De Bloemerd in Leiderdorp.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq