DoCoS-talent Jaimy Ravensbergen debuteert in Oranje

De 15-jarige Jaimy Ravensbergen, opgegroeid bij DoCoS, debuteerde in Oranje-Onder 16.

Leiden, 25 februari 2017 – Het 15-jarige Leidse voetbaltalent Jaimy Ravensbergen, opgegroeid bij DoCoS, heeft haar debuut gemaakt voor het Nederlandse elftal voor Onder-16. De talentvolle voetbalster, die dit seizoen is overgestapt naar Jong ADO Den Haag Vrouwen, speelde tegen Portugal en Duitsland in het Oranje-tenue. De Oranje Leeuwinnen onder-16 wonnen het toernooi in Portugal.

(lees verder na de foto)

Bij de foto: Jaimy Ravensbergen debuteerde in en tegen Portugal Onder 16 voor de Oranje Leeuwinnen

Jaimy Ravensbergen kijkt terecht apetrots terug op het avontuur in Portugal – “voor de eerste keer vliegen” – en op haar debuut in Oranje. “Het is heel vet om het tenue te dragen”, vertelt Ravensbergen na terugkomst voor de camera’s van Leiden Amateurvoetbal en Sleutelstad tv, klik hier voor de beelden.

In Portugal speelde Ravensbergen tegen het thuisland en tegen Duitsland. Tegen Portugal maakte zij haar debuut. “Ik heb een assist gegeven en bijna gescoord.” Tegen Duitsland begon het Leidse voetbaltalent buiten de basis. “Dat was heel jammer”, aldus de gemotiveerde Ravensbergen, “maar het invallen ging heel goed.”

Opgegroeid bij DoCoS

Jaimy Ravensbergen heeft het voetballen bijna met de paplepel ingegoten gekregen. Zij ging al op zeer jonge leeftijd naar de wedstrijden kijken bij DoCoS van haar broers Sven en Dave, die alle selectiejeugdteams doorliepen. Sven Ravensbergen is basisspeler bij tweedeklasser DoCoS en Dave Ravensbergen maakt sinds dit seizoen als eerstejaars senior deel uit van het tweede selectieteam van DoCoS.

De voetballoopbaan van Jaimy Ravensbergen begon in de jongste jeugd van DoCoS. In tien jaar tijd rijgde Ravensbergen de titels aaneen. De meidenteams waarin zij speelde, onder leiding van trainer en vader Rob Ravensbergen, werd bijna jaar op jaar kampioen. Ook werd enkele keren de KNVB-beker van het district-West II gewonnen. Afgelopen seizoen sloot Jaimy Ravensbergen haar voetbalopleiding bij DoCoS af door met DoCoS MB1 kampioen te worden in de hoofdklasse.

(lees verder na de foto)

Bij de foto: Jaimy Ravensbergen en haar teamgenoten van DoCoS MB1 werden op de DoCoS Huldigingsdag 2016 gehuldigd als kampioen (foto: DoCoS/pr/Ed Kooreman)

Ook speelde Jaimy Ravensbergen diverse wedstrijden met de jongens van DoCoS C1 die mede daardoor de stap naar de hoofdklasse konden maken en mocht zij stage lopen bij ADO Den Haag. Dat leidde tot de overstap afgelopen zomer naar Jong ADO Den Haag Vrouwen.

Meisjesvoetbal bij DoCoS

Na Ricardo van Rhijn (Club Brugge, voorheen Ajax) is Jaimy Ravensbergen het tweede DoCoS-talent dat in de afgelopen jaren het Oranje-voetbalshirt heeft mogen dragen. Het bestuur van DoCoS feliciteert Jaimy Ravensbergen van harte met het debuut in Oranje Onder-16. Dat succes is ook een beloning voor de inzet en de successen van de teamgenoten van de meidenteams die onder leiding van Rob Ravensbergen het meisjesvoetbal bij DoCoS een prominente plek heeft gegeven. Het meisjesvoetbal is een van de snelst groeiende afdelingen van DoCoS. DoCoS heeft in de persoon van Hellen van der Weijden ook een bestuurslid dat zich speciaal bezig houdt met meisjes- en vrouwenvoetbal.

Leids voetbalkwartiertje

De interview-reportage met Jaimy Ravensbergen is onderdeel van de tweede uitzending van het Leids voetbalkwartiertje, klik hier voor de uitzending.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq