DoCoS tegen Sportclub Monster in vierde finale om klassenbehoud

DoCoS ontvangt zaterdag in zijn vierde finale om klassebehoud Sportclub Monster dat evenveel punten heeft als DoCoS. Het duel is voor beide ploegen even cruciaal in de strijd om het tweede klasserschap te behouden.

LEIDEN, 19 april 2019 – De nummer dertien tegen de nummer twaalf: DoCoS zaterdag tegen Sportclub Monster. Beide ploegen hebben evenveel punten, alleen het doelsaldo van Sportclub Monster is een tikkeltje beter. Beide ploegen staan op vier punten van de veilige elfde plaats en beide ploegen moeten dus winnen om de nacompetitie om behoud te ontlopen. De vierde finale voor DoCoS in de strijd om het behoud van het tweedeklasserschap begint Paaszaterdag om 14.30 uur.

DoCoS zag een bijna zekere overwinning in de derde finale om klassenbehoud vorige week tegen SVC ’08, de nummer elf op de ranglijst, in blessuretijd uit de handen glippen. De finaleserie die begon met een zege op hekkensluiter TAVV, dat inmiddels op acht punten staat, werd vervolgd met een nederlaag bij Berkel en een zuur gelijkspel tegen SVC ’08 (3-3) vorige week.

In de vierde finale, in de 23e competitieronde, tegen Sportclub Monster telt eigenlijk alleen winst. Want alleen bij een zege kan de achterstand op de veilige elfde plek mogelijk worden verkleind. Dat geldt voor DoCoS, maar dat geldt ook voor Sportclub Monster. Beide ploegen zitten in dezelfde uitgangspositie en voor beide ploegen is het duel zaterdag op het terrein van DoCoS daarom van cruciale betekenis voor de slotserie van drie competitiewedstrijden in de maand mei.

In Monster eindigde eerder dit seizoen het duel tussen beide ploegen in een 3-3 gelijkspel. DoCoS ontsnapte toen aan een nederlaag maar dankzij Pieter Maat werd er toen in de slotfase alsnog een punt uit de strijd gesleept bij Sportclub Monster dat in die wedstrijd vooral liet zien een enorme strijdlust te kunnen brengen. Twee belangrijke verschillen zijn er ook wie naar de doelcijfers kijkt: DoCoS scoort gemakkelijker dan Sportclub Monster (36 om 28 treffers) maar DoCoS krijgt ook veel gemakkelijker doelpunten tegen (50 tegentreffers om 40 tegendoelpunten).

Aftrap

De aftrap van het duel van nummer dertien DoCoS tegen nummer twaalf Sportclub Monster is zaterdag om 14.30 uur aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq