DoCoS tegen VVSB in finale in Noordwijk

DoCoS speelt zaterdag in de finale van de nacompetitie tegen VVSB. Plaats van handeling: sportpark Duinwetering van de kersverse tweede divisionist Noordwijk.

LEIDEN, 13 juni 2019 – DoCoS ontmoet zaterdag in de finale van de nacompetitie VVSB uit Noordwijkerhout. Het eerste zaterdagteam van VVSB won in de kwartfinale en halve finale in de slotfase van en bij achtereenvolgens KMD en Lyra. De KNVB heeft beslist dat de finale tussen DoCoS en VVSB gespeeld wordt op sportpark Duinwetering van de kersverse tweede divisionist vv Noordwijk.

DoCoS had dinsdagavond penalty’s nodig om in de race te blijven voor het behoud van het tweede klasserschap. Bij Be Fair was het na 120 minuten 2-2, waarna DoCoS de strafschoppen beter nam. Ook tegen Lugdunum had DoCoS in de kwartfinale een verlenging nodig om de strijd in zijn voordeel te beslissen.

Strijdlustig

Tegenstander VVSB had ruim zestig minuten minder nodig om de finale te bereiken. De Noordwijkerhouters wonnen in de kwartfinale van KMD, dat tot in de laatste speelronde in de race was voor het kampioenschap van de derde klasse B. VVSB toonde bij KMD zijn strijdlust, want ondanks een 1-0 achterstand en dat VVSB met tien man kwam te staan, trokken de niet versagende Noordwijkerhouters de winst bij KMD binnen 90 minuten met 2-3 naar zich toe.

Een week later dacht Lyra na een 1-4 zege bij Sportclub Monster voor eigen publiek in de halve finale de horde die VVSB heette, te nemen maar kwam van een koude kermis thuis. VVSB nam met inzet en effectief voetbal door de ervaren topscorer Stefan Immerzeel een voorsprong, moest in de slotfase de gelijkmaker toeslaan maar raakte daarvan niet van de leg. Twee minuten later scoorde Koen Damen de beslissende tweede treffer waarmee hij VVSB naar de finale schoot en De Lier in rouw dompelde.

Vijf zeges op rij

DoCoS treft in VVSB een tegenstander die weliswaar als vierde eindigde in de derde klasse, dus achter Be Fair en Lugdunum en zelfs op geruime afstand. Maar DoCoS ontmoet met VVSB ook een fysiek sterke en taaie tegenstander die sinds de slotfase van de competitie de goede smaak te pakken heeft, met vijf achtereenvolgende zeges. In de maand mei klopte VVSB, debutant in de derde klasse na het kampioenschap van vorig seizoen in de vierde klasse, achtereenvolgens in de laatste drie duels het tegen degradatie vechtende Blauw Zwart (1-0), won met 1-3 bij nummer vijf Sporting Leiden en sloot af met een 3-1 zege op nummer twee Be Fair. Om vervolgens dus KMD, heel lang titelkandidaat in de derde klasse A, in de kwartfinale en vervolgens afgelopen zaterdag in de halve finale Lyra te kloppen, en dat op de dag dat het vlaggenschip van VVSB in de tweede divisie in de verlenging ten onder ging bij Quick Boys en daardoor degradeerde naar de derde divisie. DoCoS treft met VVSB dus een tegenstander die alsnog voor een feestje moet zorgen in Noordwijkerhout.

Zware opgave

DoCoS staat daarmee voor de zware opgave in zijn strijd voor het behoud van het tweede klasserschap om VVSB van de winst af te houden. DoCoS mag daarbij vertrouwen putten uit de wijze waarop bij Be Fair werd gevoetbald en vooral de manier waarop de zege, na twee keer een gelijkmaker te moeten incasseren, alsnog over de streep werd getrokken. Als dan ook nog bedacht wordt, hoe DoCoS de kwartfinale tegen het strijdlustige en felle Lugdunum overleefde, kan DoCoS zich daarvoor het beste belonen door tegen VVSB te laten zien dat de zwaar bevochten zeges bij Be Fair en tegen de Leidse stadgenoot niet voor niets waren.

Supporters naar Duinwetering

De aftrap van de finale op het neutrale terrein van vv Noordwijk op sportpark Duinwetering tussen DoCoS en VVSB begint zaterdag 15 juni om 14.30 uur. Het bestuur van DoCoS roept alle leden en supporters van DoCoS op om in zo groot mogelijke getale het eerste elftal zaterdagmiddag in Noordwijk te steunen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq