DoCoS topper tegen nummer 2 DSO

DoCoS ontvangt in zijn laatste thuiswedstrijd van 2016 de nummer 2 van de ranglijst, DSO uit Zoetermeer dat na 11 wedstrijden 2 punten meer heeft dan DoCoS.

Leiden, 29 november 2016 – DoCoS ontvangt zaterdag, in zijn laatste officiële thuiswedstrijd in het huidige kalenderjaar, DSO uit Zoetermeer. De bezoekers bezetten na de eigen winst tegen Kethel Spaland en het verlies van RCL bij koploper Te Werve de tweede plaats. DoCoS staat na de winst op Soccer Boys vijfde op twee punten van DSO. Daarmee is het duel DoCoS-DSO een heuse topper in de subtop van de 2e klasse C.

Het duel tussen DoCoS en DSO stond op 11 oktober 1998 ook op het programma. Toen speelde DSO voor het tweede jaar op rij in de 2e klasse van het zondagvoetbal en was DoCoS onder leiding van trainer Wim Visser een debutant in de 2e klasse van het zondagvoetbal. In die 2e klasse speelde dat seizoen ook clubs als RKAVV, VVSB, DWO, Olympia, SJC en Alphense Boys.

Beide ploegen treffen elkaar dus dit seizoen, voor het eerst sinds achttien jaar weer in de 2e klasse, maar dit keer dus in het zaterdagvoetbal.

Door Samenspel Overwinnen

Door Combinatie Sterk (DoCoS) is in het zaterdagvoetbal nog betrekkelijk groen en dit jaar debuterend in de 2e klasse. DSO op zijn beurt debuteerde in 2002 in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. DSO had in die tijd zowel een zondag- als een zaterdagtak, maar al snel werd de zaterdagtak de belangrijkste afdeling van Door Samenspel Overwinnen (DSO). Nog een jaartje moest DSO een stapje terug doen naar de derde klasse, maar sinds 2005 speelt DSO minimaal 2e klasse met twee uitstapjes naar de 1e klasse. Na de titels van 2011 en 2014 deed DSO twee seizoenen mee in de 1e klasse. Het debuut was telkens voortreffelijk met een 4e plaats, maar in het tweede seizoen volgde telkens de degradatie terug naar de 2e klasse. DSO eindigde vorig seizoen als vijfde en heeft dit seizoen de ambitie om de stap naar de 1e klasse weer te zetten.

DSO grote voetbalvereniging

DSO heeft ongeveer 1600 leden en telt 23 seniorenelftallen en meer dan 74 jeugdelftallen. DSO is daarmee een van de grootste amateurvoetbalclubs van Nederland. Daarnaast heeft DSO ook een dames en meiden afdeling. De hoogste jeugdteams van DSO spelen op divisieniveau: JO19-1 en JO17-1 spelen beiden in de 4e divisie. De JO19-1 is koploper zoals de JO15-1 dat ook is in de derde divisie. Ook het eerste JO13-team speelt in de 3e divisie terwijl de eerste 7-tallen van de JO11 en JO9 iin de hoofdklasse spelen. Bekende spelers van DSO die in het profvoetbal terecht zijn gekomen, zijn Dick van Burik, Edwin de Graaf, Lex Immers, Christian Kum en Anton Vriesde. DSO speelt sinds 2010 op het nieuwe sportcomplex Bentwoud op de grens van Zoetermeer en Benthuizen.

De wedstrijd DoCoS – DSO begint zaterdag om 14.30 uur op het veld van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq